Feyenoord O19 speelt zondag finale tegen GNK Dinamo Zagreb U19

Feyenoord Onder 19 is er ook dit jaar in geslaagd de finale van het Mladen Ramljak Memorial Tournament te behalen. Door een eenvoudige overwinning op het Japanse Cerezo is Feyenoord met een maximale score de winnaar van groep B geworden. En zo plaatst Feyenoord zich voor het tweede achtereenvolgende jaar voor de eindstrijd, die vorig jaar met 3-0 werd gewonnen van Real Madrid.

De finale wordt zondag naast het Maksimirstadion gespeeld. De aftrap is om 11:30 uur. De tegenstander in de finale is GNK Dinamo Zagreb U19 dat zaterdagmiddag met 3-1 van Real Madrid U19 won.

Effectief
Met een temperatuur van 30 graden en op een prima bespeelbaar veld begon Feyenoord vanochtend rustig aan de wedstrijd. Er was sprake van veelvuldig balbezit en keeper Tein Troost kreeg in het eerste kwartier nauwelijks een bal te verwerken. Feyenoord werd pas echt gevaarlijk vlak voor de eerste waterpauze. In twee minuten tijd was het twee keer raak voor de equipe van trainer/coach Dirk Kuyt. Mirac Akdeniz ontving de bal in het strafschopgebied. Hij aarzelde geen moment en haalde met rechts snoeihard uit. Zijn schot was onhoudbaar voor de Japanse doelverdediger (0-1). Vrijwel direct na de aftrap speelde Aimé Omgba zichzelf vrij en met een bekeken schot maakte ook hij de keeper kansloos: 0-2.

In het restant van de eerste helft zette Feyenoord aanval op aanval op, maar bleef de score ongewijzigd. Pas na de rust werd het doelsaldo opgevijzeld. De Rotterdammers namen geen genoegen met de 2-0 en bleven op zoek naar doelpunten. Nadat eerst Noah Naujoks recht voor het doel kon uithalen (0-3) was het opnieuw Aimé Omgba die trefzeker was. Hij maakte zijn tweede van de wedstrijd en bracht de stand op 0-4. Twee minuten voor tijd kreeg invaller Summerville de bal van de eveneens ingevallen Belarbi. Hij passeerde twee spelers en haalde uit. De bal raakte in eerste instantie de paal, om uiteindelijk aan de andere kant via de paal in het doel te verdwijnen (0-5).

Cerezo Osaka Onder 19 – Feyenoord Onder 19 0-5 (0-3)