Feyenoord O19 speelt gelijk tegen Fc Groningen O19

Feyenoord Onder 19 is er niet in geslaagd de verre uitwedstrijd tegen FC Groningen te winnen. Het doelpuntrijke duel eindigde in 3-3.

Trainer Dirk Kuyt moest een aantal wijzigingen doorvoeren ten opzichte van de opstelling van de laatste wedstrijd, die met 6-1 werd gewonnen van Willem II. Lutsharel Geertruida, Ian Smeulers, Orkun Kökcü en Cheick Touré waren zaterdagmiddag niet van de partij. Het viertal werd vervangen door Noah Lewis, Quilindschy Hartman, Rodney Huijgen en Naoufal Bannis.

Wisselende openingsfase
Onder 19 hanteerde in de openingsfase de lange bal om gevaarlijk te worden op het kunstgrasveld in Groningen. De aanvallers werden meerdere keren bereikt, zonder dat dit tot groot gevaar leidde.  De ploeg probeerde vervolgens meer de combinatie te zoeken. Dat bleek succesvoller, zij het op gelukkige wijze. Na een aanval die geen doelpunt opleverde, wilde de verdediging van FC Groningen Onder 19 de bal naar voren trappen. Een verdediger schoot de bal echter tegen de rug van Bannis aan, waardoor de bal achter doelman Osacar Hooiveld belandde.

De voorsprong was van zeer korte duur. Enkele minuten na de openingstreffer was het raak aan de andere kant: 1-1. Tot overmaat van ramp kwam FC Groningen na ruim een half uur spelen zelfs op een voorsprong, nadat Mees Gootjes een strafschop benutte.

Prachtige gelijkmaker
Feyenoord Onder 19 probeerde zich na de twee tegenslagen op te richten en kwam beter in de wedstrijd. Uit een heerlijke vrije trap zette Achraf El Bouchatatoui de 2-2 op het scorebord. Ook na deze treffer reageerde FC Groningen snel. Binnen tien minuten volgde namelijk de 3-2, waardoor Feyenoord Onder 19 opnieuw tegen een achterstand aankeek.

In de tweede helft zette Feyenoord Onder 19 alles op alles om met een positief resultaat het hoge noorden te verlaten. Met de inbreng van tweede frisse krachten in de vorm van Lion Kalentjev en Ömer Gündüz probeerde Kuyt iets te forceren en dat lukte, want in de slotfase redde Ramon Hendriks een punt voor zijn team. De aanvoerder jaagde goed door in het vijandelijke zestienmetergebied, zette zijn voet tegen de bal en scoorde: 3-3.

Kuyt: ‘We hadden hier moeten winnen’
‘Een gelijkspel voelt altijd als een verlies, dat is ook vandaag zo,’ sprak trainer Kuyt na afloop. ‘Uiteindelijk ben ik wel blij dat de jongens tot het eind van de wedstrijd hebben gestreden om niet te verliezen. Dat compliment heb ik de jongens ook gemaakt. We hadden hier moeten winnen, dat teleurstellende gevoel overheerst nu wel.’

FC Groningen Onder 19 – Feyenoord Onder 19 3-3 (3-2)
Scoreverloop:
18′ 0-1 Bannis
21′ 1-1
34′ 2-1
36′ 2-2 El Bouchataoui