Nieuws

Feyenoord O19 laat kans om koploper te worden liggen

on

Feyenoord Onder 19 heeft de kans om de nieuwe koploper in de competitie te worden laten liggen. Bij een overwinning op AZ Onder 19 zou de ploeg van Dirk Kuyt de eerste plaats overnemen van N.E.C. Onder 19, maar in Noord-Holland werd ondanks een groot aantal kansen met 1-0 verloren.

Trainer Kuyt moest het op het AFAS Trainingscomplex doen zonder Achraf El Bouchataoui. De middenvelder was niet inzetbaar door de rode kaart die hij afgelopen zaterdag ontving in de wedstrijd tegen NAC Onder 19 (1-1). Lutsharel Geertruida en Orkun Kökcü, die bijna wekelijks tot de eerste selectie behoren, waren wel van de partij en begonnen in de basiself.

Vol voor overwinning
Zowel Feyenoord Onder 19 als AZ Onder 19 liet in de beginfase van de wedstrijd zien vol voor de overwinning te gaan. Het zorgde vanaf de eerste minuut voor een open wedstrijd waarin beide teams snel mogelijkheden kregen. AZ Onder 19 kwam na een klein half uur spelen op een voorsprong. Noah Lewis haalde een aanvaller neer in het zestienmetergebied, waarna Thijs Oosting vanuit een strafschop scoorde: 1-0.

De ploeg van Feyenoord Academy probeerde zich vervolgens op te richten en dat lukte aardig. Het team kreeg mogelijkheden via Wouter Burger en Orkun Kökcü. Cheick Touré was twee keer het dichtst bij de gelijkmaker, maar doelman Beau Reus was steeds alert om een treffer te voorkomen.

De start van de tweede helft leek hoopgevend voor Feyenoord Onder 19. De ploeg hield goed druk op de bal waardoor het de weg naar het vijandelijke doel goed wist te vinden. De eindpass was echter vaak slordig, waardoor groot gevaar uitbleef. Dat leek Kuyt ook te zien, die na een uur spelen een dubbele wissel doorvoerde om voorin meer te kunnen creëren.

Rode kaart Lewis
De wijzingen hadden snel effect. Invaller Lion Kalentjev was niet veel later dicht bij de gelijkmaker. Na een vrije trap van Azarkan kreeg hij de bal voor zijn voeten en schoot, maar in de kluts wist de AZ-verdediging de bal op de lijn weg te werken. Niet veel later leek AZ Onder 19 weer gevaarlijk te worden, totdat Lewis aan de noodrem trok. De verdediger kreeg zijn tweede gele kaart van de middag waardoor zijn team met tien man de slotfase in moest.

Ondanks het mannetje minder bleven de kansen voor Feyenoord Onder 19 zich opstapelen. Azarkan kwam twee keer in zeer kansrijke positie, maar kreeg de bal niet achter doelman Reus. Niet veel later leek ook invaller Splinter de Mooij te kunnen scoren. Hij schoot vlak voor het vijandelijke doel de bal tegen de lat, waardoor een nederlaag niet meer af te wenden was.

Kuyt: ‘Had veel meer ingezeten’
‘Dit is een teleurstellende dag,’ zei Kuyt na afloop van de wedstrijd. ‘We kwamen hier om te winnen en daardoor de eerste plek op de ranglijst te behalen… Er had veel meer ingezeten vandaag. De jongens hebben geknokt voor wat ze waard waren, ook toen we met tien man stonden. Het gaat alleen wel om de goals en als we zoveel kansen missen, doen we onszelf echt tekort.’

AZ Onder 19 – Feyenoord Onder 19
Scoreverloop
27′ 1-0 (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 19:
Koorevaar; Hall, Lewis, Hendriks, Hartman; Huijgen (59′ De Mooij), Geertruida, Burger (87′ Gündüz); Azarkan, Touré, Kökcü (59′ Kalentjev).

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login