Nieuws

Feyenoord O19 geeft goede voorbeeld in Youth League

on

Feyenoord Onder 19 is het UEFA Youth League-avontuur van dit seizoen dinsdag op overtuigende wijze begonnen. In de eerste wedstrijd van het Europese jeugdtoernooi was het team van trainer Robin van Persie veel te sterk voor de leeftijdgenoten van Celtic: 3-0.

Op het moment dat rechtsback Givairo Read kort voor rust na een flitsende aanval over links de ban brak, betekende dat loon naar werken voor Feyenoord O19. De ploeg had al meerdere keren verzuimd om de score te openen, met name via Gjivai Zechiël. De dit seizoen in Feyenoord 1 gedebuteerde middenvelder was een van de absolute uitblinkers, maar liet wel twee goede kansen liggen op de openingstreffer.

Zolang als het voor rust duurde voor Feyenoord O19 het net vond, zo snel was het raak in de tweede helft. Binnen een minuut of tien zag Van Persie zijn ploeg uitlopen naar een 3-0 voorsprong. Eerst werkte Jaden Slory op knappe wijze een hoge voorzet binnen, terwijl even later Milambo een sublieme pass van Zechiël op waarde schatte en na een knappe individuele actie raak schoot.

De talenten van Feyenoord gaven op een vol Varkenoord zo het goede voorbeeld aan de hoofdmacht, dat vanavond in een uitverkochte Kuip eveneens tegenover Celtic staat. De volgende wedstrijd in de UEFA Youth League is op woensdag 4 oktober, dan uit tegen Atlético Madrid Onder 19.

Feyenoord O19 – Celtic O19 3-0 (1-0)
Scoreverloop:
41’ 1-0 Read
49’ 2-0 Slory
56’ 3-0 Milambo

Opstelling Feyenoord O19:
Ka; Read, Giersthove, Sebbar, Candelaria (76’ Plug); Zechiël, El Harmouz, Milambo (65’ Kraaijeveld); Slory (85’ Arnaud), Redmond (65’ Rust) en Sliti (76’ Cruz).

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply