Nieuws

Feyenoord O19 begint donderdag aan internationaal toernooi

on

Feyenoord Onder 19 begint aanstaande donderdag aan het Mladen Ramljak International Memorial Tournament. Tijdens dit sterk bezette internationale toernooi in Zagreb (Kroatië) speelt de ploeg van trainer Cor Adriaanse vier duels in vier dagen tijd.

Voor Feyenoord Onder 19 zijn het de eerste wedstrijden van de voorbereiding, die op zaterdag 22 juli begon. Afgelopen zondag reisde het hoogste jeugdteam van Feyenoord Academy al naar Zagreb, waar het zowel maandag als dinsdag (vandaag) een training afwerkte. Na een rustdag op woensdag treft Feyenoord donderdag om 11:15 uur in de eerste groepswedstrijd Ulsan Hyundai FC uit Zuid-Korea.

De andere twee tegenstanders in de groep zijn HNK Rijeka (vrijdag 11 augustus, 9:30 uur) en Eintracht Frankfurt (zaterdag 12 augustus, 18:15 uur). In de andere poule nemen Real Madrid, Dinamo Zagreb, Austria Wien en Ferencvaros het tegen elkaar op. Op zondag wordt het toernooi afgesloten met de finalewedstrijden.

UEFA Youth League
Voor Feyenoord Onder 19 is het internationale toernooi in Kroatië een mooie eerste test richting de UEFA Youth League, waaraan de ploeg komend seizoen voor het eerst meedoet. Daarin neemt het hoogste jeugdteam het op tegen de jeugdteams van de clubs die Feyenoord 1 treft in de groepsfase van de Champions League.

‘Belangrijk voor ontwikkeling’
Hoofd Feyenoord Academy Richard Grootscholten vertelt dinsdagavond in Feyenoord TV meer over het belang van deelname aan het internationale toernooi in Kroatië. ‘Onze Onder 19 moet heel dicht tegen het eerste elftal aan zitten,’ zegt Grootscholten. ‘We willen ze daar maximaal op voorbereiden. Dan helpt het enorm om een trainingskamp te doen in combinatie met een prachtig toernooi in Zagreb. Het belang ligt daar duidelijk in het geven van speeltijd aan iedereen en langzaam werken naar de eerste verplichtingen in de competitie.

Daarnaast is in het buitenland spelen belangrijk voor de ontwikkeling van spelers, omdat ze dat straks bij het eerste elftal én de Youth League ook moeten doen. Daar hoort het reizen bij, maar ook: hoe ga je om met voeding en met vocht, nu het daar 38 graden is? Dat zijn allemaal facetten die we meenemen richting het prof worden.’

In Studio Varkenoord gaat Grootscholten dinsdagavond uitgebreid in op de ontwikkelingen binnen Feyenoord Academy. De uitzending van Feyenoord TV is om 18:50 uur te zien op FOX Sports 1. 

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login