Feyenoord O18 strandt in kwartfinale bekertoernooi

Feyenoord O18 heeft zich zaterdag niet weten te verzekeren van een plek in de halve finales van het bekertoernooi. De leeftijdsgenoten uit Alkmaar maakten al vroeg in de wedstrijd de beslissende treffer op Varkenoord.

Op een zonovergoten Varkenoord werd de wedstrijd na ruim een kwartier spelen overschaduwd door een discutabel moment. Er leek geen vuiltje aan de lucht toen AZ Onder 18 met een diepe bal richting de Feyenoord-helft gevaarlijk probeerde te worden. Academy-speler Zouan maakte de dreiging onschadelijk, maar leek op de hakken te worden getrapt. Het moment werd echter niet gezien als overtreding door de arbiter van dienst, waardoor AZ-speler Nick Koster vrij op doel kon aflopen om zijn ploeg op een 0-1 voorsprong te brengen.

Nadat de scheidsrechter alle protesten negeerde – en trainer Melvin Boel later ook nog geel gaf – startte Feyenoord Onder 18 direct de zoektocht naar de gelijkmaker. De grootste mogelijkheid kwam op naam van Shiloh ’t Zand, die uit een vrije trap direct op doel schoot. De doelman leek te worden gepasseerd, maar de lat gooide helaas roet in het eten.

Aan de vechtlust van Feyenoord Onder 18 lag het niet op Varkenoord. De jeugdspelers schuwden de stevige duels niet, maar wisten daarmee lastig grote kansen af te dwingen. De enige serieuze doelpoging na rust vond in de 77ste minuut plaats toen invallers Corné van Houwelingen en Ilyas El Moussaoui binnen vijandelijk strafschopgebied konden schieten richting doel. Invliegende AZ-spelers voorkwamen echter dat de bal de kans kreeg om richting de touwen te vliegen.

Het slotoffensief van Feyenoord Onder 18 zorgde voor eenrichtingsverkeer richting het doel van AZ, maar bracht de bezoekers niet in de problemen. Daarmee strandt het bekeravontuur voor Feyenoord O18 in de kwartfinale van het bekertoernooi.