Feyenoord O17 wint met 2-1 van Sparta

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag de stadsderby tegen de leeftijdsgenoten van Sparta gewonnen. Het team van trainer Melvin Boel was op Varkenoord met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Spangen. Marouan Azarkan was belangrijk voor zijn team door beide goals maken.

Het Onder 17-team van Feyenoord Academy begon fel aan de stadsderby en kreeg een groot aantal kansen in de beginfase van de wedstrijd. Onder anderen Azarkan, Toshio Lake, Crysensio Summerville en Naoufal Bannis kregen goede kansen, maar het team vergat zichzelf te belonen.

Volgens het principe van de bekende voetbalwet viel de openingstreffer vervolgens aan de andere kant. Vanuit een hoekschop kwam Sparta Onder 17 na ruim een kwartier spelen op een voorsprong. Vlak voor het rustsignaal kregen de bezoekers twee goede mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar de tweede treffer viel niet.

In de tweede helft gaf Feyenoord Onder 17 het goede spel uit de beginfase van de wedstrijd een vervolg. De gelijkmaker liet even op zich wachten, maar viel na zeventig minuten spelen. Summerville werd aangespeeld vanuit het middenveld en leverde een afgemeten voorzet af in het zestienmetergebied, waar Azarkan met zijn hoofd de 1-1 maakte.

Na de gelijkmaker rook Onder 17 bloed en zette het alles op alles om drie punten over te houden aan de stadsderby. De verdiende 2-1 viel enkele minuten voor het einde van de wedstrijd. Opnieuw was Azarkan de doelpuntenmaker, nadat hij werd aangespeeld vanuit het middenveld en een-op-een met de vijandelijke doelman niet faalde.

Trainer Melvin Boel was na afloop van de wedstrijd blij met de zege. ‘In het eerste half uur speelden we goed. We stonden echt als één team op het veld,’ zei hij. ‘Dat zakte voor de rust iets weg, maar in de tweede helft hebben de jongens dat weer opgepakt. Die teamgeest en de wil om samen voor een goed resultaat te gaan, is erg waardevol. Dat moet ook de jongens een heel goed gevoel geven.’

Feyenoord Onder 17 – Sparta Onder 17 2-1 (0-1)