Feyenoord O17 speelt thuis gelijk tegen PSV

Feyenoord Onder 17 heeft op het eigen veld met 2-2 gelijkgespeeld tegen PSV. Ook Onder 13 pakte een punt. De verslagen van alle jeugdwedstrijden van de bovenbouwteams – behalve Feyenoord Onder 19 – lees je hieronder.

Onder 17 deelt de punten met PSV
Feyenoord Onder 17 heeft op het eigen Varkenoord met 2-2 gelijkgespeeld tegen PSV. Daarmee heeft de ploeg van Melvin Boel zich enigszins hersteld van de 8-3 nederlaag van vorige week bij FC Utrecht.

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kreeg twee kansjes die niet werden benut door Ilyas el Moussaoui en Shiloh ’t Zand. Daarna namen de bezoekers het overwicht over op het middenveld, zonder echt grote kansen te creëren.

Kansen kwamen er wel na rust toen Feyenoord weer sterk begon. Uit een voorzet van Corné van Houwelingen tikte verdediger Kars van Veldhoven de openingstreffer binnen. Kort daarna dacht Feyenoord het duel beslissen. Een afstandsschot werd van dichtbij in het doel gewerkt door kersvers contractspeler El Moussaoui. De grensrechter stak hier echter een stokje voor door flink wat later alsnog te vlaggen.

PSV nam de vrije trap snel, kreeg een corner in de tegenaanval en maakte gelijk. De onfortuinlijke El Moussaoui raakte de bal verkeerd en scoorde in het eigen doel. Iets later overkwam Zenya Deurloo hetzelfde. Hij schampte de bal uit een standaardsituatie en werkte die achter zijn keeper Devin Remie.

De Rotterdammers herstelden zich, maakte enkele minuten later gelijk en opnieuw scoorde er een verdediger. Guus Baars verschalkte de keeper op aangeven van Van Veldhoven. Feyenoord drong aan voor een winnende en kreeg daar ook wat kansen voor. Tyrell Tearr, Dylan Veenvliet, Mimeirhel Benita en ’t Zand mistten.

Feyenoord Onder 17 – PSV Onder 17 2-2
49’ 1-0 Van Veldhoven
68’ 1-1
70’ 1-2
77’ 2-2 Baars

Opstelling Feyenoord Onder 17: Remie, Van Veldhoven, Baars, Zouan (71’ Tearr), Van der Veldt, Hartjes (80’ Veenvliet), Benita, Bogarde, El Moussaoui, ’t Zand, Van Houwelingen (57’ Deurloo 71’ Candelaria).

Onder 16 ten onder tegen Ajax in enerverend duel
Feyenoord Onder 16 heeft de thuiswedstrijd tegen Ajax met 2-3 verloren, terwijl het met 2-0 voor stond. Er gebeurde van alles op Varkenoord. Feyenoord nam de leiding door goede schoten van Délano van der Heijden en Gio-Renys Felicia. Bij die stand keerde de jarige Tjeerd Dekker een penalty namens Feyenoord. Ajax kwam voor de pauze toch nog terug tot 2-1. Na rust moest Feyenoord met tien man verder, nadat Mees van Tol zijn tweede geel kreeg voor een tweede licht vergrijp. Mede door de sterk keepende Dekker hield Feyenoord lang stand, totdat Ajax vanaf de rand van het zestienmetergebied raak schoot. De malaise was compleet toen het ook nog 2-3 werd: de doelpuntenmaker stond buitenspel en de scheidsrechter zijn assistent negeerde.

Feyenoord Onder 16 – Ajax Onder 16 2-3
21’ 1-0 Van der Heijden
40’ 2-0 Felicia
42’ 2-1
79’ 2-2
80’ 2-3

Opstelling Feyenoord Onder 16: Dekker, Elmensdorp, Van Tol, Kleijn, Ket (14’ De Blok), Mohamedhoesein, Slory (55’ Oetoehganal), Van Lunteren (76’ Van Wingerden), Van der Heijden (76’ Rais), Milambo, Felicia (55’ Zechiël).

Matig spelend Onder 15 onderuit bij NAC
Feyenoord Onder 15 heeft in Breda met 4-1 verloren van NAC. De talenten van Ulrich van Gobbel speelden een slechte wedstrijd. De ploeg was slordig aan de bal, de opbouw was niet goed en de Bredanaars wonnen veel duels. Na ruim een kwartier spelen stond het 2-0 voor NAC. Aan de hand van twee wissels begon Feyenoord wat beter aan de tweede helft. Invaller Zino Sneijer leek het duel weer spannend te maken met de 2-1. Een minuut later scoorde NAC echter weer en de Brabanders liepen ook nog uit naar 4-1.

NAC Breda Onder 15 – Feyenoord Onder 15 4-1
13’ 1-0
18’ 2-0
52’ 2-1 Sneijer
53’ 3-1
70’ 4-1

Opstelling Feyenoord Onder 15: Haksteeg, Raap, Giersthove, Plug, Breinburg, Appiah (40’ Sneijer), Calrinda (40’ Van Ommeren), Oulad M’hand, Rust, Zirkzee, Fuaad.

Onder 14 verliest bij FC Utrecht
Feyenoord Onder 14 heeft de uitwedstrijd bij Utrecht onnodig met 2-1 verloren. Het Feyenoord Academy-team was namelijk niet minder dan de thuisploeg. Na ruim tien minuten spelen kwam het ook op 0-1 voor. Thijs Kraaijeveld stak Zepiqueno weg en hij passeerde de doelman. Iets later vloerde de doelman van FC Utrecht Sten Janssen in het zestienmetergebied en dacht iedereen – behalve de scheidsrechter – aan een penalty. Aan de andere kant maakte Utrecht gelijk door een actie van een buitenspeler. Door miscommunicatie achterin bij Feyenoord werd het na rust 2-1 voor de thuisploeg. Redmond en vooral Shaqueel van Persie hadden kansen op de 2-2, die dus niet viel. Bij de inzet van Van Persie redde de keeper spectaculair.

FC Utrecht Onder 14 – Feyenoord Onder 14 2-1
12’ 0-1 Redmond
14’ 1-1
38’ 2-1

Opstelling Feyenoord Onder 14: Ravensbergen, De Ruijter, Ringeling, Da Silva Mendes, Moses, Diniz Lima, Janssen (42’ Otte), Kraaijeveld, Redmond, Ulutas (51’ Ben Addi), Van Persie (42’ Roeland).

Onder 13 speelt doelpuntloos gelijk bij Vitesse
Feyenoord Onder 13 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij Vitesse, waarin niet werd gescoord. Feyenoord was daar het dichtst bij met twee schoten op de lat. Het houtwerk werd voor rust geraakt door Jayden Spier en in de tweede helft door Jaden de Guzman. Vitesse kreeg een uitgelezen kans vanaf de strafschopstip, maar zag Feyenoord-keeper Floris de Keizer de bal keren.

Vitesse Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 13: De Keizer, Basfielt, Erat, Wessels. Manuhutu, Gardenier, Boulahrouz, De Guzman, Spier, Van Eldik, Okere.

Bron: FEYENOORD.nl