Feyenoord O17 houdt punt over aan duel tegen Vitesse

Feyenoord Onder 17 heeft donderdagmiddag een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse. Het team van trainer Melvin Boel ging op bezoek bij de Arnhemse jeugdploeg en kwam niet verder dan 1-1.

Het Onder 17-team van Feyenoord Academy, dat tweede staat in de competitie, hoopte in Arnhem de achtste competitiezege van het seizoen te boeken, maar had het lastig. Mede door het spel van Vitesse Onder 17 kwam het team moeizaam aan voetballen toe. Na een handsbal van Feyenoord Onder 17 in het zestienmetergebied ging de bal na veertien minuten op de stip en opende de thuisploeg de score.

Twee minuten later leek Feyenoord Onder 17 via Marouan Azarkan al weer op gelijke hoogte te komen, maar de aanvaller verzuimde een gegeven strafschop te benutten. Na een moeizame eerste helft kwam het team vroeg in de tweede helft wel op 1-1. Spits Naoufal Bannis schoot een vrije trap binnen. Azarkan leek zijn team vlak voor het laatste fluitsignaal nog naar een overwinning te schieten, maar zijn schot ging net naast.

Trainer Boel baalde na afloop van de wedstrijd van de remise. ‘Als je niet wint, is het altijd een tegenvaller,’ zei hij. ‘Dat is duidelijk, maar je kan niet altijd winnen. Vitesse blokkeerde onze opbouw, wij konden daar niet altijd onderuit voetballen. Dat is zonde. In de tweede helft hebben we dat wel redelijk gedaan, maar het was helaas niet genoeg voor de overwinning.’

Vitesse Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-1

14’ 1-0 (strafschop)

48’ 1-1 Bannis