Feyenoord O17 grijpt net naast de Supercup

Feyenoord Onder 17 is er niet geslaagd om de eerste prijs van het seizoen te pakken. In de strijd om de Supercup tegen Ajax dolf het team van trainer Melvin Boel na strafschoppen het onderspit. Na verlenging was het 2-2, de Amsterdammers namen de strafschoppen beter (4-2).

Na een slordige openingsfase kwam Ajax op 1-0. ‘Daarna gooiden we de schroom van ons af en hebben we echt goed gespeeld. We hebben Ajax naar achteren geduwd en veel kansen gecreëerd en we maakten de 1-1,’ vertelde coach Boel na afloop. Toshio Lake was de doelpuntenmaker. ‘Daarna hadden we eigenlijk de 1-2 en misschien de 1-3 moeten maken. De tweede helft was rommelig. Veel lange ballen over en weer. Na tachtig minuten gingen we verlengen en maken we al snel de 1-2.’

Het was Naoufal Bannis die de Onder 17 de eerste prijs van het seizoen leek te schenken. Maar daar dacht Ajax anders over. Boel: ‘Je weet dat Ajax dan gaat komen, maar dat er ruimte voor ons komt. We kregen kansen op de 1-3, waarbij we beter het overzicht hadden moeten bewaren.’ In de extra tijd van de verlenging kreeg Ajax een vrije trap. In de kluts belandde de bal bij een Ajax-speler die de bal erin schoot. De Amsterdamse rivaal nam vervolgens de strafschoppen iets beter (4-2).

‘Voor die jongens is dit nu verschrikkelijk zuur, ze verdienden echt meer,’ aldus Boel. ‘Ik heb de Supercup niet gebruikt als voorbereidingsduel. Het is namelijk wel gewoon een prijs die je kan winnen en dan ook nog eens tegen Ajax. Dit was voor ons een echte test om het seizoen mee te beginnen, maar wel één die ik graag had gewonnen. Ik heb dingen gezien die goed gaan, maar ook dingen die nog beter kunnen. We weten dat we er nog niet zijn. Maar we knokken wel voor elkaar. We staan er fysiek goed voor.  Dat wat wij willen als coaches moeten de spelers alleen nog langer zien vol te houden, maar wij moeten op die twintig minuten voor rust verder bouwen.’

Doelpuntenmakers Feyenoord

39’ 1-1 Toshio Lake

88’ 1-2 Naoufal Bannis