Feyenoord O17 en O13 uitgeschakeld in Beker

Het bekeravontuur zit erop voor Feyenoord Onder 17 en Onder 13. De ploeg van Melvin Boel ging na een sterke wedstrijd in Amsterdam onderuit tegen Ajax Onder 17, terwijl het team van coach Gaston Taument met 4-3 verloor van de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles. De verslagen van die wedstrijden lees je hier.

Feyenoord Onder 17 uitgeschakeld door Ajax

Het bekertoernooi van Feyenoord Onder 17 is in de kwartfinale tot een einde gekomen. In een uitwedstrijd bleek Ajax Onder 17 te sterk. Maar waar Feyenoord eind januari in de competitie nog met 5-0 verloor in Amsterdam, speelde de ploeg van Melvin Boel nu een sterkte wedstrijd. Omdat de kansen niet verzilverd werden, won Ajax met 3-1.

De wedstrijd begon met een vervelend incident. Vlak na de aftrap ontstond er een duel waarin een Ajax-verdediger veel te fel inkwam op Splinter de Mooij. De Feyenoorder werd vol op het hoofd geraakt, ging enkele minuten out en werd met een hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht. Na de nare onderbreking pakte Feyenoord het spel goed op en dat was knap volgens Boel. ‘Hoe de ploeg de draad weer oppakte, verdient een groot compliment. Het was niet niks om te zien wat er gebeurde.’

Door de strijdlust aan beide kanten ontstond er een mooi voetbalgevecht waarin er een licht overwicht was voor het team van Feyenoord Academy. Na een half uur spelen werd Crysencio Summerville aan de zijkant de diepte ingestuurd. Hij sneed goed naar binnen, waarna hij de Amsterdamse doelman verschalkte: 0-1. Kort hierop kreeg Onder 17 een enorme kans om ook de tweede goal te maken. Marouan Azarkan vond de voeten van Ömer Gündüz met een voorzet, maar hij zag dat de doelman een antwoord had op zijn inzet.

Ajax werd in de eerste helft alleen gevaarlijk met wat pogingen van afstand. Omdat het in de laatste minuut voor rust toch nog tot een goede combinatie kwam, werd het 1-1. De defensie van Onder 17 gaf de Amsterdamse spits net iets te veel ruimte, waardoor hij kon scoren uit een aanval door het centrum.

Ook in de tweede helft was het vooral Feyenoord Onder 17 dat de kansen wist te creëren. Zo namen Azarkan en Lake het Amsterdamse doel onder vuur. Azarkan schoot de bal in handen van de keeper en de poging van Lake eindige hoog over. Waar Onder 17 de kansen liet liggen, was het niet veel later aan de andere kant wel raak. Een bal die het zestienmetergebied werd ingebracht veranderende plots van richting, waardoor Joey Koorevaar kansloos was.

In de slotfase ging Onder 17 achterin één-op-één spelen om vol voor de gelijkmaker te gaan. Dit resulteerde vlak voor tijd in twee identieke kansen voor Azarkan. Vanaf de rechterkant kwam hij twee keer gevaarlijk naar binnen om vervolgens te schieten. Zijn eerste inzet ging net over en zijn tweede schot spatte uiteen op de lat. Ver in de blessuretijd besliste Ajax de wedstrijd in een tegenaanval.

Boel had na afloop gemengde gevoelens. ‘Op basis van de hele wedstrijd moet ik de spelers een compliment maken, zeker na het incident met Splinter. De strijdlust was goed, we waren beter en hebben zes tot zeven goede kansen gecreëerd. Dan moet je jezelf wel belonen.’

Ajax Onder 17 – Feyenoord Onder 17 3-1

Scoreverloop

30′ 0-1 Summerville

40′ 1-1

63′ 2-1

80+4′ 3-1

Opstelling Feyenoord Onder 17

Koorevaar, Hoogenboom, Bogarde, Hendriks, Yates (40′ Brugman) Zitman, Summerville, Gündüz, Lake, De Mooij (1′ Knoll, 65′ Belarbi, 78′ Van der Lubbe), Azarkan.

Bekertoernooi Onder 13 eindigt in de Adelaarshorst

Feyenoord Onder 13 is in de kwartfinale van het bekertoernooi uitgeschakeld door Go Ahead Eagles Onder 13. In een doelpuntrijk duel stond de ploeg van Gaston Taument zowel met 0-2 als met 1-3 voor, maar ging het toch met 4-3 ten onder tegen de fel strijdende Deventenaren.

De thuisploeg had voor dit affiche het stadion beschikbaar gesteld. Dat zorgde volgens Taument voor ‘een mooie sfeer’. ‘Ze hadden een hele happening gemaakt van deze wedstrijd en dat was leuk om te zien’, zei de coach na afloop. ‘Eén zijde van de tribune was bijna volledig gevuld.’ De jonge talenten van Feyenoord Academy begonnen goed aan de wedstrijd en openden na tien minuten de score. Mike Kleijn kwam door aan de zijkant en zag zijn voorzet via een eigen verdediger in het net eindigen.

Hoewel Onder 13 op voorsprong stond, was het geen makkelijke wedstrijd voor de Rotterdammers. Go Ahead streed voor elke meter en maakte het de verdediging van Feyenoord lastig met twee fysiek sterkte spitsen die voor iedere bal gingen. Toch verdubbelde Onder 13 na een standaardsituatie de score. Jan Plug gaf de bal voor uit een vrije trap en deze werd binnen gewerkt door Antoni Milambo.

Omdat er in de eerste helft enkele blessurebehandelingen nodig waren, werden er nog wat extra minuten toegevoegd. In de eerste bijgetrokken minuut leek Go Ahead voor een wat meer dragelijke ruststand te zorgen door de aansluitingstreffer te maken. Toch werd de Rotterdamse marge voor de pauze weer terug gebracht naar twee, omdat diep in de blessuretijd de 1-3 gemaakt werd. Uit een voorzet van Ismail Oulad M’Hand werd het eerste schot van Shannon de Wind gepakt door de keeper, waarna het in de rebound alsnog raak was voor De Wind.

Vlak na de pauze kreeg Onder 13 twee goede mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Uit een voorzet van Jaden Slory schoot Rico Speksnijder voorlangs en ook Jordan Zirkzee schoot naast uit een kansrijke positie. Go Ahead kreeg het geloof in een goede afloop weer terug nadat het uit een corner 2-3 werd, omdat Feyenoord de bal niet goed uit wist te verdedigen.

Door flinke grote strijdlust van de thuisploeg en omdat niet iedereen van Feyenoord hun normale niveau haalde, wist Go Ahead de wedstrijd volledig naar zich toe te trekken. Na een te korte terugspeelbal mocht één van de aanvallers de gelijkmaker maken door de bal over keeper Tim Haksteeg te stiften. De winnende goal viel na een overtreding van Oulad M’Hand binnen het zestienmetergebied. Doelman Haksteeg kon de 4-3 vanaf elf meter niet meer voorkomen.

Hoewel Onder 13 twee keer ruim voor stond, vond Taument de overwinning van Go Ahead terecht op basis van strijdlust. ‘Wij hebben veel meer talent, maar zij hebben gewonnen door te strijden. Bij ons dachten sommige spelers het alleen met talent te doen vanavond en dat is niet genoeg. De 1-3 voorsprong mag je nooit meer weggeven.’

Go Ahead Eagles Onder 13 – Feyenoord Onder 13 4-3

10′ 0-1 Eigen doelpunt

27′ 0-2 Milambo