Feyenoord O17 droogt PSV O17 met 5-1 af

Het was een prachtige zaterdag voor Feyenoord Onder 17, dat op Varkenoord een klinkende overwinning boekte op PSV Onder 17 (5-1). Feyenoord Onder 19 beleefde tegen een andere Brabantse ploeg een minder fijne middag. In Tilburg gingen de Rotterdammers met 2-1 onderuit tegen Willem II Onder 19.
.

Feyenoord Onder 19 is in Tilburg tegen een pijnlijke nederlaag opgelopen. Voor rust incasseerde de ploeg van trainer Damien Hertog twee tegentreffers en die tikken kwamen de Rotterdammers uiteindelijk niet meer te boven: 2-1. ‘Dit resultaat lag zeker niet in de lijn der verwachting, gezien de uitstekende trainingsweek die we hebben gehad,’ reageerde Hertog. ‘Het gevoel vooraf was heel goed, de scherpte, focus en energie was er, maar daar heb ik vooral in de eerste helft niets van teruggezien.’

.

De bezoekers keken al na één minuut tegen een achterstand aan en na een dik halfuur spelen verdubbelde Willem II zelfs de voorsprong. ‘We verloren te veel persoonlijke duels,’ zo zag Hertog. ‘En ook bij het gezamenlijk proberen de bal af te pakken gaven we niet thuis. We gaven de tegenstander gewoon veel te veel de gelegenheid om de wedstrijd naar zich toe te trekken.’

.

In de tweede helft ging Feyenoord wel sterker spelen. De ploeg was feller, ook verliep de samenwerking beter. Dylan Vente maakte in de 72ste minuut de aansluitingstreffer, maar een tweede doelpunt was uiteindelijk te veel gevraagd voor Feyenoord, dat woensdag in de kwartfinales van de KNVB Beker thuis aantreedt tegen NEC/FC Oss Onder 19. Hertog: ‘Die eerste helft heeft ons echt genekt. Wat dat betreft is dit weer een leermoment voor de jongens.’

.

Willem II Onder 19 – Feyenoord Onder 19 2-1

1′ 1-0

33′ 2-0

72′ 2-1 Dylan Vente

.

Opstelling Feyenoord Onder 19: Ten Hove; Bijl, Sinteur, Knoester, Anez; Wehrmann, Janga (71′ Roffelsen), Smulder; Vente, Robertha en Bangura.
.

Feyenoord Onder 18 doet zichzelf tekort tegen Brabant United

Kansen te over waren er voor Feyenoord Onder 18 tegen Brabant United Onder 19, maar Rotterdamse doelpunten zouden er niet vallen in Den Bosch. De thuisploeg scoorde wel en ging dankzij twee late treffers alsnog met de zege aan de haal: 2-0. ‘En dat had absoluut niet gehoeven,’ vond trainer Jan Gösgens. ‘We hebben hier echt drie zure punten verspeeld.’

.

De eerste grote mogelijkheid was voor Feyenoord. Sergi Roeleveld ging alleen op de keeper af, had moeten afleggen op Mohamed Choukoud, maar mikte zelf in het zijnet. Nadat de bezoekers goed waren weggekomen bij een bal op de baal van Brabant United, waren twee grote kansen tot twee keer toe niet besteed aan Robin Polley. Choukoud raakte vervolgens ook nog de lat. ‘De eerste helft was echt voor ons, we hadden bij rust eigenlijk met 1-2 of 1-3 voor moeten staan,’ oordeelde Gösgens.

.

Ook na de kantenwisseling bleven de kansen komen voor Feyenoord. De grootste was voor Hidde van den Ende. De verdediger kon vrij inkoppen bij een vrije trap van Roeleveld, maar zag zijn inzet naast gaan. Ondertussen gingen de spelers van Brabant United steeds meer geloven in een goed resultaat. Keeper Elber Evora trad een aantal keren prima op, maar was in de 80ste minuut kansloos bij een directe vrije trap van de thuisploeg. De Rotterdamse muur stond niet goed en daar werd door de Brabanders optimaal van geprofiteerd.

.

Feyenoord zette vervolgens nog alles op alles om te scoren. Davy Kaptein kwam heel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal werd van de lijn gehaald. In de laatste minuut besliste Brabant United de wedstrijd na een goede counter. Gösgens: ‘We hebben vandaag voor het doel niet de juiste keuzes gemaakt en als je dan de tegenstander in leven houdt, kun je weleens het deksel op de neus krijgen.’

.

Brabant United Onder 19 – Feyenoord Onder 18 2-0

80′ 1-0

90′ 2-0

.

Opstelling Feyenoord Onder 18: Evora; Elmensdorp, Van den Ende, Kaptein, Blesgraaf (80′ Barberoglu); Buitenhek, Kubilinskas (65′ Van Mullem), Polley; Guezen, Choukoud en Roeleveld (65′ Van der Wilden).

.

Feyenoord Onder 17 haalt uit tegen PSV

Feyenoord Onder 17 heeft zaterdagmiddag een topprestatie geleverd tegen PSV Onder 17. Op Varkenoord werden de Eindhovenaren met maar liefst 5-1 verslagen, tot grote tevredenheid ook van coach Cor Adriaanse. ‘We hielden de hele wedstrijd het gas erop. Dit was een heel goede overwinning.’

.

In tegenstelling tot vorige week, toen de Rotterdammers een teleurstellende nederlaag leden bij AZ (3-1), was de beleving ditmaal volop aanwezig. Het gros van de duels werd nu wél gewonnen, iets waar tijdens de trainingen de afgelopen dagen op was gehamerd door de staf. ‘Wat dat betreft hebben de jongens echt een signaal afgegeven,’ aldus Adriaanse, die zijn ploeg in de elfde minuut op voorsprong zag komen na een uitstekend uitgespeelde aanval. Cheick Touré vond na een dribbel aan de linkerkant de mee opgekomen Ian Smeulers, die met een voorzet Marouan Azarkan bereikte: 1-0.

.

Feyenoord bleef vervolgens dicteren, PSV kwam niet tot kansen. In de 54ste minuut volgde de verdiende tweede Rotterdamse treffer. Touré opende op Wouter Burger, die het overzicht behield en teruglegde op Azarkan. De aanvaller aarzelde niet en schoot schitterend raak. ‘Een fantastische goal,’ zo vond Adriaanse, die Feyenoord in het restant van het duel nog drie keer tot scoren zag komen. Dinsdag wacht opnieuw een treffen met PSV, deze keer in de kwartfinales van de KNVB Beker tegen het één jaar jongere team van de Eindhovenaren. Adriaanse: ‘Dan is het vooral waken voor onderschatting.’

.

Feyenoord Onder 17 – PSV Onder 17 5-1

11′ 1-0 Marouan Azarkan

54′ 2-0 Marouan Azarkan

64′ 3-0 Lion Kalentjev

71′ 4-0 Cheick Touré

75′ 4-1

76′ 5-1 Lion Kalentjev

.

Opstelling Feyenoord Onder 17: Van Leeuwen; Loshi, Lewis, Geertruida (70′ Wong-Si-Kwie); Smeulers; Reemst (54′ Kalentjev), El Bouchataoui, Burger; Huijgen (70′ Vlijter), Touré en Azarkan (70′ Amadin).

.

Feyenoord Onder 14 nipt onderuit tegen AZ

Feyenoord Onder 14 heeft in een spannende en emotionele wedstrijd de overwinning moeten laten aan AZ Onder 14. De bezoekers maakten in de laatste minuut nog de 2-3, in een fase dat Feyenoord juist aandrong. ‘Een gelijkspel was vandaag meer dan terecht geweest’, reageerde trainer Daniel van der Meulen.

.

Vooraf werd er een minuut stilte gehouden voor de deze week overleden Mohamed El Zennane, grensrechter van Onder 14, en die hakte er zichtbaar flink in bij zowel de spelers als staf van Feyenoord. ‘Dat was echt een emotioneel moment voor iedereen,’aldus Van der Meulen. ‘De jongens waren in het begin ook wat gespannen en onzeker, terwijl AZ juist sterk uit de startblokken kwam.’ De 0-1 in de negende minuut was dan ook verdiend. Na zo’n twintig minuten spelen begon Feyenoord wat meer in zijn spel te komen, resulterend in een tweetal goede kansen die niet konden worden verzilverd. Zo raakte Merlijn Roels de lat en schoot Milan Hokke bij een één-op-één-situatie recht op de keeper af.

.

De 1-1 zou wel vallen ná de pauze. Hokke werd in de 43ste minuut neergehaald in het strafschopgebied en Saladin Oulad M’hand miste vervolgens niet vanaf elf meter. Ietwat tegen de verhouding in pakte AZ door een moment van onoplettendheid aan Rotterdamse kant echter weer de leiding, maar lang konden de Alkmaarders niet genieten van hun nieuwe voorsprong. Na precies een uur spelen, drie minuten na de 1-2, bracht invaller Gio-Renys Felicia Feyenoord weer op gelijke hoogte.

.

Een spannende slotfase volgde. Daarin leek een veerkrachtig Feyenoord in eerste instantie aan het langste eind te trekken, maar een dubieus moment zou uiteindelijk toch nog leiden tot een nederlaag. Een minuut voor tijd gaf de scheidsrechter bij een overtreding aan de rand van het strafschopgebied alsnog voordeel aan Feyenoord, terwijl iedereen uitging van een vrije trap. Van der Meulen: ‘En vervolgens ging er achterin van alles fout bij ons. Zo krijg je aan het einde van het duel toch nog een behoorlijke tik. Het was al met al een leerzame wedstrijd voor de jongens en ik heb ik ze na afloop ook een groot compliment gegeven voor de manier waarop er is gespeeld, zeker na zo’n moeilijke week.’

.

Feyenoord Onder 14 – AZ Onder 14 2-3

9′ 0-1

43′ 1-1 Saladin Oulad M’hand (strafschop)

57′ 1-2

60′ 2-2 Gio-Renys Felicia

69′ 2-3

.

Opstelling Feyenoord Onder 14: Remie; Bodo (38′ Bogarde), Zouan, Owusu, Christoffel; Hartjes, Hokke, Roels (38′ ’t Zand); Oulad M’hand, Dos Santos (23′ Groen (59′ Felicia)) en Matabaro.

.

Feyenoord Onder 13 zet NEC/FC Oss eenvoudig opzij

Feyenoord Onder 13 was zaterdagochtend van het eerste tot het laatste fluitsignaal oppermachtig in het duel met NEC/FC Oss Onder 13 en dat werd ook uitgedrukt in de score: 4-1. ‘We hebben veel energie in de wedstrijd gelegd en ook het vertoonde veldspel stemt mij tevreden,’ aldus trainer Gaston Taument.

.

De thuisploeg pakte na acht minuten verdiend de leiding. Délano van der Heijden bereikte met een pass op maat Nesto Groen, die goed binnenschoot. Een kwartier later zette Jamal Ourhris Feyenoord op 2-0, wat tevens de ruststand zou zijn. Toch had de voorsprong al groter kunnen zijn, erkende Taument. ‘Want er lag veel ruimte aan de zijkanten en die benutten we te weinig. Ook speelden we soms iets te gehaast.’

.

Na de pauze profiteerde Feyenoord wél meer van de geboden ruimte op de flanken. Groen besliste in de 37ste minuut de wedstrijd en niet veel later volgde het mooiste doelpunt van het duel van de voet van Délano van der Heijden, die de keeper van NEC/FC Oss verschalkte met een fraaie stift. In de slotfase maakten de bezoekers nog een eretreffer.

.

Met nog vier wedstrijden te gaan, is de strijd om de landstitel zo goed als beslist. PSV gaat ruim aan kop, gevolgd door Feyenoord, dat op negen punten staat. Taument: ‘We hebben vooral tegen de kleinere ploegen punten laten liggen en PSV niet. Nu is het zaak zo hoog mogelijk te eindigen en nog de beker te pakken. Woensdag moeten we in de kwartfinale tegen De Graafschap de eerste stap zetten op weg naar die mooie prijs.’

.

Feyenoord Onder 13 – NEC/FC Oss Onder 13 4-1

8′ 1-0 Nesto Groen

23′ 2-0 Jamal Ourhris

37′ 3-0 Nesto Groen

45′ 4-0 Délano Van der Heijden