Nieuws

Feyenoord O13 kampioen van Nederland

on

Feyenoord Onder 13 is kampioen van Nederland. De ploeg van trainer Gaston Taument, die eerder al kampioen van hun competitie werd, nam het donderdag op tegen de leeftijdsgenoten van AZ om het algeheel kampioenschap en won overtuigend met 0-3.

Al snel mochten de aanwezige Feyenoord-supporters op het AFAS Trainingscomplex juichen. Jordan Zirkzee opende na twee minuten de score. De spits kopte een voorzet van de linkerkant knap binnen: 0-1.

Feyenoord Onder 13 speelde aanvallend en kreeg voor de rust dan ook nog een groot aantal kansen om de score te verdubbelen. Via Jaden Slory, Rico Speksnijder en doelpuntenmaker Zirkzee kwam de ploeg in scoringspositie, maar de bal wilde er voor het rustsignaal niet nog een keer in.

Ook in de tweede heft was Feyenoord Onder 13 de betere ploeg, al kwam AZ Onder 13 wat vaker over de middenlijn. Antoni Milambo verdubbelde de score en bracht daarmee de titel nog dichterbij. De verdediger werd weggestuurd vanuit het middenveld en wipte de bal vervolgens fraai over de vijandelijke doelman de bovenhoek in.

Niet veel later was het opnieuw raak voor de jonge Feyenoorders. Een voorzet van aanvoerder Ismael Oulad M’Hand werd knap binnen gekopt door verdediger Djomar Giersthove. De wedstrijd lag in de slotfase lange tijd stil door een blessure van Slory. De aanvaller moest per ambulance afgevoerd worden. Na de hervatting van de wedstrijd kwam het kampioenschap van Feyenoord Onder 13 niet meer in gevaar.

Trainer Taument sprak na afloop van de wedstrijd van ‘een ingetogen feestje’. ‘Ik ben heel trots op de jongens,’ zei hij. ‘Het is een mooie beloning voor het geweldige seizoen dat ze hebben gedraaid. De blessure van Slory is wel een smet op deze wedstrijd, daarom was de vreugde niet heel uitbundig na afloop.’

AZ Onder 13 – Feyenoord Onder 13 0-3 (0-1)

Scoreverloop:

2′ 0-1 Zirkzee

39′ 0-2 Milambo

46′ 0-3 Giersthove

Opstelling Feyenoord Onder 13

Reit; Elmensdorp (53′ Pronk), Giersthove (55′ Erat), Milambo, Breinburg; Oulad M’Hand, Speksnijder (59′ Kraaijeveld), Kleijn; Slory (48′ Van Ommeren), Zirkzee, Clarinda.

Bron: Feyenoord.nl

Foto: Judith Viehoff