Nieuws

Feyenoord niet eens met beslissing om aanvangstijdstip te vervroegen naar 12:15u

on

Feyenoord is niet te spreken over het conceptprogramma voor komend seizoen. De Rotterdammers zijn het niet eens met de beslissing van de KNVB en FOX Sports om het aanvangstijdstip van de voetbalzondag te vervroegen.

Waar de eerste Eredivisie-wedstrijd op zondag voorheen om 12.30 uur begon, zal dat vanaf komend seizoen vervroegd worden naar 12.15 uur. De aanwezigheid van de videoarbitrage kan ervoor zorgen dat wedstrijden uitlopen en FOX Sports wil voorkopen dat er overlap ontstaat met de wedstrijd van 14.30.

Feyenoord is echter niet blij met het vervroegde aanvangstijdstip. De bekerwinnaar trekt supporters uit het hele land aan, die vanaf komend seizoen op zondag iets vroeger van huis moeten. Men heeft de KNVB verzocht om vast te houden aan het aanvangstijdstip van 12.30, bevestigt een woordvoerder aan het Algemeen Dagblad. “Aan ons verzoek is helaas geen gehoor gegeven.”

De stadionclub speelt komend seizoen overigens drie keer om 12.15 uur. De uitwedstrijden tegen AZ (16 september) en Excelsior (3 februari) en de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (23 september) beginnen volgens het dinsdag gepresenteerde conceptprogramma vroeg op de zondag.

Bron: Voetbalprimeur.nl