Nieuws

Feyenoord neemt afscheid van viertal bij afsluiting seizoen

on

Voor de selectie van Feyenoord is de zomerstop begonnen. Spelers en staf kwamen vrijdag voor de laatste keer dit seizoen bijeen op 1908, om gezamenlijk en met een barbecue af te sluiten en daarbij afscheid te nemen van Jan-Arie van der Heijden, Renato Tapia, Rick Karsdorp en Elber Evora. Van hen is het zeker dat zij volgend seizoen niet terugkeren bij Feyenoord.

Van der Heijden nam vorige week al officieus afscheid, met onder meer een verrassing van zijn vrouw en zoontje Tygo op het veld van De Kuip. De linkspoot maakt zich op voor een nieuw avontuur, na vijf jaar en vijf prijzen bij Feyenoord. Iets dat niet veel mensen hem kunnen nazeggen, zo stelde technisch directeur Frank Arnesen in zijn dankwoord richting Van der Heijden.

Diezelfde vijf prijzen prijken ook op de erelijst van Tapia. De 53-voudig international van Peru zegt de club na vierenhalf jaar vaarwel en ook hij kon rekenen op mooie woorden van Arnesen. Zo roemde de TD hem onder meer vanwege zijn professionaliteit, positieve energie en spirit binnen het team.

Voor Karsdorp is afscheid nemen van Feyenoord niet nieuw. In 2017 maakte hij als landskampioen een prachtige transfer naar AS Roma, waar hij in principe na de zomer terugkeert na een seizoen op huurbasis in Rotterdam. Voor Karsdorp blijft de deur in De Kuip in de toekomst altijd open, zo stelde Arnesen. ‘Je tweede avontuur bij ons was door corona kort, maar krachtig. Je bent weer fit, blessurevrij en hebt weer zelfvertrouwen en plezier in het voetbal. Dat is veel waard.’

Ook voor Evora zit zijn tijd bij Feyenoord erop. Arnesen noemde de pas twintigjarige doelman een ‘schoolvoorbeeld van een jeugdspeler die we graag zien’ en wenste hem veel succes in de toekomst. ‘Hoewel Feyenoord 1 voor nu net buiten bereik is gebleven, zijn we ervan overtuigd dat je op een goede plek terechtkomt.’

Zo vormde de barbecue omlijst met dankwoorden voor degenen die vertrekken het slotstuk van een memorabel seizoen, dat door de coronacrisis zo’n abrupt einde kreeg. Voor de spelers en staf rest nu een vakantie, waarna ze zich in principe eind juli weer melden om met een volle batterij te beginnen aan een nieuw seizoen.

Bron: Feyenoord.nl

Foto’s: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login