Nieuws

Feyenoord Museum in Kuip gaat eind dit jaar open

on

Groter wordt het niet, wel moderner. Eind dit jaar keert het Feyenoord Museum terug in de Kuip, aan de Olympiazijde van het Rotterdamse stadion. “En daar zijn we heel blij mee,” zegt Marijke Edel van stichting Feyenoord Museum. “Het is de authentieke ingang van de Kuip, het museum past daar erg goed.”.

Hoe het vernieuwde museum er precies uit komt te zien, kan Edel nog niet vertellen. De wens om te groeien wordt niet ingewilligd, maar het museum krijgt wel een andere, modernere opzet. “En bezoekers kunnen vanuit het museum zo de oude spelerstunnel in lopen.”

.

De prijzen staan er niet langer in chronologische volgorde, maar worden apart belicht. Uiteraard krijgt de zondag gewonnen KNVB-beker er een mooie plek, maar ook keert de Europa Cup I (foto) uit 1970 terug, die sinds gisteren tijdelijk te zien is in Museum Rotterdam, waar supporters ermee op de foto kunnen. “De cup lenen we normaal gesproken nooit uit, maar we hebben voor één keer gehoor gegeven aan het verzoek van Museum Rotterdam om hem te lenen. De cup stond immers in het depot en je wilt toch je collectie laten zien.”

.

Het Feyenoord Museum toont behalve de prijzen van Feyenoord ook shirts van spelers uit heden en verleden, de meeuw, ‘het brilletje’ van Van Daele en andere spullen die verwijzen naar de hoogte- en dieptepunten uit het ruim 100-jarig bestaan van de club.

.

Bron: Ad.nl

.

You must be logged in to post a comment Login