Feyenoordinbeeld

Feyenoord Museum in de Kuip over twee weken weer open voor publiek

on

Het binnen de Kuip verhuisde Feyenoord Museum gaat op woensdag 18 januari weer open voor het publiek. Op vrijdag 13 januari is de officiële opening.

.
Het museum zetelde eerst aan de kant van het Maasgebouw, maar is nu verkast naar de overzijde aan de Olympiaweg. Daar is een volledig nieuw onderkomen onder de voormalige eretribune gebouwd.

.

De voorwerpen in het museum worden niet langer in chronologische volgorde belicht, maar per thema. Belangrijkste objecten zijn de in 1970 gewonnen Wereldcup en Europa Cup 1, ook de vorig seizoen binnengehaalde KNVB-beker heeft een plekje gekregen, net als het fameuze brilletje van Joop van Daele. Verder een overzicht uit de rijke, ruim 100-jarige historie van de Rotterdamse voetbalclub. Daarbij zitten ook schenkingen van oud-spelers en supporters.

.

Het nieuwe Feyenoord Museum maakt deel uit van het Museumregister Nederland. Dat betekent dat bezoekers er ook met een Museumkaart terecht kunnen. Het museum is bovendien een vast onderdeel in de rondleidingen door de Kuip.

.

Bron: Ad.nl

Foto: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login