Nieuws

Feyenoord moet in nieuw stadion jaarlijks groepsfase Europees voetbal halen en 150.000 mensen rondleiden om 25 miljoen euro te ontvangen

on

Feyenoord is akkoord gegaan met de businesscase van het nieuwe stadion. Om de performance fee van 25 miljoen euro te ontvangen moet volgens Rijnmond.nl wel aan een aantal ambitieuze voorwaarden worden voldaan. Zo moet Feyenoord per jaar 24 thuiswedstrijden spelen: 17 competitieduels, 4 Europees, 2 in de beker en 1 oefenduel aan het begin van het seizoen. En dat voor gemiddeld 50.000 toeschouwers.

Het spelen van 24 thuiswedstrijden betekent dat Feyenoord jaarlijks de groepsfase van een Europees toernooi moet halen. Ook moeten er jaarlijks acht grote evenementen plaatsvinden en moeten er 150.000 mensen een rondleiding door het nieuwe stadion doen. Ook het aantal business seats en business lounges zal ten opzichte van de huidige situatie flink omhoog moeten. Als deze doelstellingen niet worden gehaald, dan gaat de performance fee stapsgewijs omlaag, met als bodem 17,5 miljoen euro. Dat bedrag is gegarandeerd.

En het publiek moet komen met ander vervoer dan de auto. Want in het mobiliteitsplan wordt uitgegaan van meer gebruik van openbaar vervoer en ander vervoer dan de auto.

Lees HIER het gehele artikel

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply