Feyenoordinbeeld

FEYENOORD MOEIZAAM NAAR VOLGENDE RONDE BEKER

on

Feyenoord heeft dankzij een 4-1 overwinning op FC Oss de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker bereikt. De bekerhouder maakte het zich onnodig moeilijk tegen de nummer vijftien van de Jupiler League. Pas na ruim een uur spelen nam de ploeg van Giovanni van Bronckhorst afstand van de bezoekers..

Wat achtereenvolgens Manchester United en PSV in de afgelopen twee wedstrijden niet lukte, wist FC Oss in De Kuip al na drie minuten voor elkaar te krijgen: scoren tegen Feyenoord. Spits Tom Boere profiteerde na matig uitverdedigen van miscommunicatie tussen Brad Jones en Lucas Woudenberg en kon de bal in een leeg doel binnen tikken.

.

Dat was allerminst de start waarop Feyenoord gehoopt had, te meer omdat de ploeg via Michiel Kramer (schot op keeper) en Bilal Basaçikoglu (kopbal op lat) nog voor het openingsdoelpunt grote kansen had laten liggen.

.

Ook in het vervolg van de eerste helft gaf Feyenoord, dat ten opzichte van de uitwedstrijd tegen PSV op zes plekken was gewijzigd, FC Oss-keeper Ronald Koeman Jr. de kans om zich te onderscheiden, door zich niet secuur genoeg te tonen in de afronding.

.

Alleen na twaalf minuten spelen had de zoon van voormalig Feyenoord-speler en –trainer Koeman geen antwoord op een schot in de korte hoek van de naar binnen gesneden Berghuis. De aanvaller was het eindstation van een van de schaarse vloeiende aanvallen die tot de rust waren te zien bij Feyenoord: 1-1.

.

Wat volgde was een moeizame fase voor Feyenoord, waarin de ploeg er niet in slaagde om het tempo dusdanig op te voeren dat de bezoekers uit Brabant erdoor in problemen kwam.

.

Typerend voor het slordige spel was dat Feyenoord er enig geluk voor nodig had om na krap zeventig minuten voetbal voor het eerst op voorsprong te komen. Een schot van Simon Gustafson stuitte tegen de rug van Kramer en werd op die manier dusdanig van richting veranderd dat de keeper van FC Oss op het verkeerde been stond.

.

Even eerder had aan de andere kant van het veld Boere de kans laten liggen om zijn ploeg verrassend op voorsprong te schieten. Na een vlekkeloze combinatie vanaf het middenveld kreeg de spits de bal op een presenteerblaadje aangereikt van Boban Lazic, maar hij schoot over.

.

Basaçikoglu zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing in de wedstrijd, door de bal uit de rebound langs keeper Koeman te schieten. De eindstand werd in de slotminuut bepaald door invaller Nicolai Jørgensen, met een intikker van dichtbij.

.

Daarmee was de overwinning een feit, al kostte die Feyenoord meer energie dan waar de ploeg na een zware week op gehoopt had.

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login