Nieuws

Feyenoord: ‘Makaay vanaf volgend seizoen spitsentrainer’

on

Roy Makaay gaat vanaf komend seizoen aan de slag als spitsentrainer bij Feyenoord. De veertigjarige voormalige topspits van onder meer Feyenoord, Bayern München en het Nederlands elftal neemt in die rol zowel de aanvallers van het eerste elftal als die van de drie hoogste jeugdteams (A1, A2 en B1) onder zijn hoede. Makaay begint tevens volgende maand aan de cursus coach betaald voetbal

‘Roy zal zich op het trainingsveld specifiek gaan richten op onze aanvallers’, licht technisch directeur Martin van Geel toe. ‘Met zijn ervaring en staat van dienst op het allerhoogste niveau kan hij voor hen en de talentvolle voorhoedespelers van de jeugdteams van grote toegevoegde waarde zijn. De aanwezigheid van Roy vergroot bovendien de mogelijkheden voor onze technische staf om nog gerichter te trainen op bepaalde onderdelen.’

Het specialistische vak van spitsentrainer is Makaay niet vreemd. Zowel onder trainer Mario Been in seizoen 2010-2011 als later onder Ronald Koeman stond hij al tussen de aanvallers van Feyenoord op het veld. ‘In die tijd heb ik onder meer met John Guidetti en Graziano Pellè gewerkt’, vertelt Makaay, die nog met toekomstig hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst om de tafel gaat om af te stemmen hoe vaak hij komend seizoen op het veld zal staan. ‘Ik kijk in elk geval enorm uit naar deze nieuwe uitdaging’, aldus de oud-prof.

Makaay wordt volgend seizoen behalve als spitsentrainer ook als analist betrokken bij de eerste selectie. Hij zal gaan meedraaien in het team dat de komende tegenstanders van Feyenoord analyseert.

Het takenpakket van Makaay wordt verder uitgebreid met een rol bij Jong Feyenoord. De oud-spits wordt vanaf volgend seizoen assistent van Patrick Lodewijks, de hoofdcoach van het beloftenteam. Als gevolg van zijn nieuwe werkzaamheden gaat Makaay niet verder als trainer van Feyenoord A1, het hoogste jeugdteam van de club dat hij sinds vorig seizoen onder zijn hoede heeft. 

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login