Nieuws

‘Feyenoord mag hopen op langer verblijf Clasie’

on

Jordy Clasie is dit seizoen één van de beste spelers in de Eredivisie, maar in het buitenland – en ook bij Oranje – wordt nog altijd aan zijn kwaliteiten getwijfeld. De grote vraag is dan ook of er komende zomer een club komt die hem écht op waarde schat.

Het Algemeen Dagblad vraagt zich dinsdag af of dat wel gebeurt. Aan bijna alles is te zien dat Clasie het niveau van de Eredivisie is ontgroeid, maar toch is een buitenlandse toptransfer minder vanzelfsprekend dan het lijkt, stelt de ochtendkrant. 

Clasie heeft altijd tegen twijfels moeten opboksen, vanaf de Feyenoord-jeugd tot nu in Oranje. Welke trainer van een buitenlandse club durft Clasie straks het vertrouwen te geven in wedstrijden waarin de persoonlijke duels harder worden, en de ruimtes groter? Wat is voor een atypische controleur als Clasie straks de beste competitie om in door te groeien?

Het AD sluit dan ook niet uit dat Clasie deze zomer niet vertrekt. Een land als Italië zou voor hem wellicht nog het beste zijn. In Spanje is de controleur vaak een meer klassieke en fysieke ‘nummer 6’, terwijl in Duitsland loopvermogen wordt geëist en in Engeland is fysieke kracht onmisbaar. Hoogstens dat een trainer als Ronald Koeman dat patroon zou durven te doorbreken.

Bron: voetbalprimeur.nl

  

You must be logged in to post a comment Login