Nieuws

Feyenoord maakt winst van €2,7 miljoen

on

Feyenoord heeft over het seizoen 2012-2013 opnieuw duidelijke zwarte cijfers geschreven. De Rotterdamse topclub boekte over deze voetbaljaargang een netto winst van € 2.7 mln. Volgens Eric Gudde, algemeen directeur van Feyenoord, is het mooie resultaat net als vorig jaar vooral toe te schrijven aan een hogere omzet en een opnieuw strakke begrotingsdiscipline. Dit in combinatie met de goede sportieve prestaties in het jaar dat Feyenoord uiteindelijk afsloot op de derde plaats in de competitie.

‘Zuinig zijn, steeds zoeken naar nieuwe omzetkansen en met beperkte middelen proberen toch boven verwachting te presteren, dat is wat we nu al een paar jaar op rij succesvol doen’, aldus Gudde. ‘Ons streven voor het lopende seizoen zal niet anders zijn.’

De winst had zelfs bijna € 2.5 mln. meer kunnen zijn, als Feyenoord niet een tweetal voorzieningen op had moeten nemen. Allereerst werd Feyenoord net als andere (betaald voetbal) organisaties zowel in 2012 als in 2013 zwaar getroffen door totaal niet te voorziene kosten van de eenmalige 16% werkgeversheffing. De impact op het resultaat van het boekjaar door het wederom invoeren van deze disproportionele lastenverzwaring, over het jaar 2013, is groot.

Daarnaast heeft het teleurstellende bericht dat in de gemeenteraad in juli 2013 geen meerderheid is die de bouw van een nieuw stadion wil steunen de directie doen besluiten om een voorziening op te nemen voor het aandeel van Feyenoord in de reeds gemaakte ontwikkelingskosten van een nieuw stadion.

De gecontinueerde strakke bedrijfsvoering heeft er toe geleid dat Feyenoord de schulden in enkele jaren drastisch heeft teruggebracht. Op 30 juni 2010 was het eigen vermogen nog €35 mln. negatief. Bij sluiting van het boekjaar 2012-2013 was dit nog € 6.2 mln. negatief. De totale schulden zijn eveneens enorm afgenomen en wel van €43 mln. op 30 juni 2010 naar zo’n € 8.9 mln. per 30 juni 2013.

Dankzij de goede cijfers zit Feyenoord inmiddels stevig in de veilige categorie 2 van de licentiecommissie van de KNVB.

Het volledige jaarverslag over het seizoen 2012-2013 zal maandag 30 september op deze website worden geplaatst.

Bron: Feyenoord.nl

20130925-174621.jpg

You must be logged in to post a comment Login