Nieuws

Feyenoord lijkt wederom talent te verliezen aan Chelsea

on

Melayro Bogarde, het neefje van Winston Bogarde, hád van Feyenoord de toezegging gekregen dat hij komend seizoen speelminuten zou krijgen bij Feyenoord O19. Toch lijkt het erop dat de tiener kiest voor een avontuur bij het grote Chelsea. De Rotterdammers kunnen er weinig aan doen.

“Of Melayro naar Chelsea vertrekt? Wij horen ook geruchten”, reageert hoofd opleidingen Richard Grootscholten in gesprek met het Algemeen Dagblad. “,De situatie is zo: wij kunnen spelers pas vastleggen als ze 16 jaar oud zijn. We hebben diverse talenten een contract voorgeschoteld. Alleen Melayro heeft nog niet getekend. Hij is nu aan zet, wij moeten afwachten. Al moeten we wel snel duidelijkheid hebben, omdat we bij Feyenoord onder 19 jaar moet weten of Melayro bij ons blijft of niet.”

Engelse media schreven een maand geleden dat naast Chelsea ook Manchester United, Arsenal en Liverpool een oogje hebben op de vijftienjarige Bogarde. De talentvolle verdediger zou het zoveelste Nederlandse talent zijn dat op piepjonge leeftijd naar Engeland verkast. Directeur betaald voetbal Eric Gudde wil ingrijpen.

“Daar heb ik wel ideeën over”, zei hij onlangs tegen het AD. “Laat bijvoorbeeld het eerste contract van een jeugdspeler maximaal vijf jaar duren in plaats van drie. En leg ze eerder vast, niet vanaf 16 jaar, maar al vanaf 15.”

Foto’s Feyenoordacademy.nl

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login