Nieuws

Feyenoord lijkt Miyaichi te moeten vergeten: “Besloten hem hier te houden”

on

Het ziet ernaar uit dat Ryo Miyaichi volgend seizoen een eerlijke kans krijgt bij Arsenal. De Japanner maakte maandag in eigen land een goede indruk tijdens het oefenduel met Nagoya Grampus, de voormalige werkgever van Arsène Wenger. De oefenmeester is onder de indruk van Miyaichi en wil de vleugelaanvaller in Londen houden.

Zodoende moet Feyenoord de komst van de jongeling waarschijnlijk vergeten. Miyaichi werd in de tweede seizoenshelft van de jaargang 2010/11 gestald in Rotterdam en groeide uit tot publiekslieveling. Feyenoord hoopte op een hereniging, maar Oussama Assaidi lijkt nu de meest voor de hand liggende kandidaat. “Hij was niet helemaal fit, maar dit was een speciale gelegenheid. Ik wilde niet dat Ryo die zou missen”, verklaart Wenger op de clubsite. “Hij moet weer volledig fit worden en dan komt de rest vanzelf.”

De Franse manager steekt verder de loftrompet over zijn pupil, die nog niet volledig hersteld is van een enkelblessure. “Zijn snelheid, beweeglijkheid en zijn beweging zonder balbezit”, somt Wenger de kwaliteiten van Miyaichi op. “Ik houd van spelers die kunnen bewegen wanneer anderen aan de bal zijn. Daarnaast heeft hij de juiste houding, toewijding en wensen. Daarom heb ik besloten hem te houden.”

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login