FEYENOORD LAAT WEDEROM PUNTEN LIGGEN

Feyenoord is zondag verder achterop geraakt in de Eredivisie. De nummer drie van Feyenoord leek zich na een vroege achterstand te herpakken, maar een domme actie van Bart Nieuwkoop resulteerde alsnog in puntenverlies bij ADO Den Haag: 2-2.

Al na drie minuten vergreep Bart Nieuwkoop zich aan tegenstander Aaron Meijers. Ten koste van een gele kaart voorkwam de verdediger een kans, maar de daaropvolgende vrije trap werd door Abdenasser El Khayati alsnog in de bovenhoek geplaatst: 1-0. Melvyn Lorenzen liet binnen het kwartier zelfs een grote kans op een tweede treffer liggen. Feyenoord had het moeilijk in de eerste helft, maar op een ideaal moment maakten de Rotterdammers gelijk. Robin van Persie zorgde vanaf de linkerflank voor het voorbereidende werk en Steven Berghuis maakte het van dichtbij koelbloedig af: 1-1.

Na ruim zeventig minuten nam Feyenoord plotseling de leiding in het Cars Jeans Stadion. Sam Larsson kreeg te veel ruimte van de ADO-defensie, kapte twee tegenstanders uit en mikte via de paal de 1-2 binnen. Die marge hield echter maar een minuut of tijd stand.

Nieuwkoop vloerde Tom Beugelsdijk binnen het strafschopgebied. De Feyenoorder kreeg zijn tweede gele kaart, maar erger nog: scheidsrechter Kevin Blom oordeelde in overleg met de VAR om de bal op de stip te leggen. Ook vanaf elf meter bleek El Khayati zéér koel: 2-2.

Scoreverloop: 1-0 (4′) Abdenasser El Khayati, 1-1 (45′) Steven Berghuis, 1-2 (68′) Sam Larsson, 2-2 (77′) Abdenasser El Khayati

Bron: soccernews.nl