Nieuws

Feyenoord laat incident na PSV achter zich

on

De clubleiding van Feyenoord komt intern niet meer terug op het incident dat plaatsvond na afloop van de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen PSV. In de catacomben van De Kuip stond Jeremain Lens te wachten op Joris Mathijsen, waarna een flink handgemeen volgde. Technisch directeur Martin van Geel laat het incident voor wat het is.

‘Wij zijn blij dat dit opgelost is. De KNVB heeft zich nog wel bij ons gemeld om enkele vragen te stellen, maar ik vind dat het akkefietje sowieso niet had moeten plaatsvinden. Daar begint het mee. Het was een fantastische wedstrijd in een uitverkocht stadion en daar moet het mee eindigen. Wat er daarna gebeurde is niet goed voor het voetbal,’ zegt de sportieve beleidsbepaler.

Een dag na de wedstrijd heeft Lens een boete gekregen van zijn werkgever voor het wangedrag dat hij vertoonde. Hoewel enkele spelers van Feyenoord ook fanatiek deelnamen aan het opstootje, is dat voor Van Geel geen reden om maatregelen te treffen. ‘Wij gaan er niet meer op terugkomen. We hebben allemaal gezien hoe zich dat heeft afgespeeld. Ik bemoei me bovendien nooit met hoe andere clubs beleid voeren.’

‘Er wordt over en weer getrokken en geduwd. Een opstootje is misschien een te groot woord. Joris was zelf meteen weg, zo professioneel en rustig was hij wel. Het was eigenlijk een kluwen spelers en begeleiders die elkaar wegduwden. Dat is wat ik heb gezien. Daarbij is geen klap gevallen. Hier en daar wordt ook nog weleens gerept over een slaande ruzie, maar dat heb ik niet geconstateerd.’

Van Geel prijst het optreden van enkele medewerkers van Feyenoord. ‘Het is een goede zaak dat een aantal mensen zich op een prima manier heeft in gezet. Ik zag onder andere keeperstrainer Patrick Lodewijks en fysiotherapeut René Dannenburg die bezig waren met het ontzetten van Joris Mathijsen,’ aldus Van Geel tegenover RTV Rijnmond.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login