FEYENOORD LAAT DURE PUNTEN LIGGEN

Feyenoord heeft zaterdagavond onnodig twee punten laten liggen in Deventer. Op bezoek bij Go Ahead Eagles speelde de ploeg van trainer Ronald Koeman met name voor rust uitstekend, maar het overwicht werd onvoldoende uitgedrukt in de score. Na de 0-1 van Stefan de Vrij zorgde Mawouna Amevor in de tweede helft voor de gelijkmaker, waarna Marnix Kolder met een benutte vrije tap in de laatste minuut van de wedstrijd de 1-2 van Lex Immers teniet deed: 2-2.

Dankzij de uitstekende resultaten die in de afgelopen periode waren geboekt, kon Feyenoord met een opperbest gevoel afreizen naar Deventer. Eenmaal begonnen aan het duel in de sfeervolle Adelaarshorst bleek dat de ploeg niet alleen veel punten had overgehouden aan de laatst gespeelde wedstrijden, maar ook een flinke dosis zelfvertrouwen. Vanaf de aftrap was Feyenoord heer en meestal ten opzichte van de thuisploeg, die in de eerste 45 minuten geen enkele kans wist te creëren.

Aan de andere kant van het veld ontstond daarentegen een groot aantal kansen, die voortkwamen uit het enorme overwicht dat Feyenoord had opgebouwd. Met name Jean-Paul Boëtius had ervoor kunnen zorgen dat het krachtsverschil tussen beide ploegen niet alleen op het veld, maar ook op het scorebord zichtbaar werd. Als gevolg van prima aanvalsspel verscheen de aanvaller in een tijdsbestek van een kwartier liefst drie keer oog in oog met doelman Eloy Room, maar even zo vaak leverde dat geen treffer op.

Dat Feyenoord toch met een voorsprong de kleedkamer opzocht, was te danken aan De Vrij. Evenals in de afgelopen competitiewedstrijd tegen Vitesse toonde de verdediger zich alert bij een hoekschop. De scherp aangesneden bal van Jordy Clasie ging aan alles en iedereen voorbij, waarna De Vrij de bal in alle rust aannam en vervolgens in de verre hoek schoot: 0-1.

Door te verzuimen om uit te lopen naar een grotere voorsprong, hield Feyenoord de thuisploeg volkomen onnodig in leven. De rekening daarvoor kreeg de ploeg al kort na het begin van de tweede helft voorgeschoteld, toen Go Ahead Eagles de eerste de beste doelpoging omzette in een treffer. Linksback Mawouna Amevor kreeg alle gelegenheid om naar binnen te trekken, waarna hij met een kiezelhard afstandsschot voor de gelijkmaker zorgde.

Het doelpunt gaf Go Ahead logischerwijs nieuwe hoop op een goed resultaat en aangespoord door het fanatieke thuispubliek ging de ploeg van trainer Foeke Booy op jacht naar meer. Dat de sterke fase van Go Ahead – ondanks een goede schietkans voor Marnix Kolder – niet lang stand hield was de verdienste van Feyenoord, dat langzaam maar zeker de grip op het duel terugkreeg. Gevolg daarvan was een nieuwe voorsprong, die tot stand kwam door een treffer van Lex Immers. Hij schoot de bal van dichtbij in het dak van het doel, nadat Graziano Pellè er niet in was geslaagd een voorzet van Miquel Nelom binnen te glijden.

Samuel Armenteros had Feyenoord enkele minuten later direct in veilige haven kunnen brengen, maar de aanvaller stuitte van dichtbij op doelman Room. Desondanks leek de ploeg de 1-2 voorsprong over de streep te trekken, totdat Go Ahead in de laatste minuut van de officiële speeltijd vlak buiten het strafschopgebied een vrije trap kreeg. Kolder schoot via de binnenkant van de paal raak, waardoor Feyenoord volkomen onnodig de overwinning uit handen gaf.

Go Ahead Eagles – Feyenoord 2-2
17’ 0-1 De Vrij
48’ 1-1 Amevor
63’ 1-2 Immers
89’ 2-2 Kolder

Scheidsrechter: Makkelie

Geel: Godée, Schenk, Overgoor (Go Ahead Eagles), Nelom, Vilhena (Feyenoord)

Opstellingen:
Go Ahead Eagles: Room; Schmidt, Vriends, Schenk, Amevor; Overgoor, Falkenburg (76’ Rijsdijk), Lambooij; Antonia (84’ Kavak), Kolder en Godée (76’ Houtkoop).
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Nelom; Clasie, Immers, Vilhena; Armenteros, Pellè en Boëtius (79’ Schaken).