Nieuws

FEYENOORD KRIJGT SCHIKKINGSVOORSTEL: WEDSTRIJD ZONDER VAK S

on

Het afsteken van vuurwerk bij de wedstrijd tegen PSV op 2 december vorig jaar heeft een schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal opgeleverd, dat inhoudt dat bij Feyenoord – Willem II vak S leeg zou moet blijven en dat seizoenkaarthouders van dat vak die avond het stadion niet in mogen. Daarnaast bevat het schikkingsvoorstel een geldboete voor Feyenoord van 15.000 euro.

Feyenoord kan helaas niet ontkennen dat, ondanks controles op het meenemen van vuurwerk, vele oproepen in het verleden dit vooral niet te doen en ondanks het nadrukkelijk waarschuwen voor deze sancties, er toch supporters in het betreffende vak zitten die het afsteken van fakkels en vuurwerk nodig vonden.

Feyenoord laat de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie, omdat de club van mening is dat zij vele maatregelen heeft genomen tegen vuurwerk en de straf buitenproportioneel is, aangezien vele supporters die niets met het vuurwerk te maken hebben gehad nu gestraft dreigen te worden doordat een klein deel van de aanwezigen zich niet aan de regels houdt.

Wanneer de zaak bij de tuchtcommissie wordt behandeld is nog niet duidelijk. Wel heeft Feyenoord bericht gekregen uit Zeist dat de aanklager inmiddels ook nog een onderzoek is gestart wegens het afsteken van vuurwerk door supporters tijdens Feyenoord – Ajax. Feyenoord doet dan ook opnieuw nadrukkelijk een oproep aan supporters zich in de toekomst nu echt te onthouden van het afsteken van vuurwerk en elkaar daar ook op aan te spreken.

KLIK HIER VOOR DE VIDEOSPELER

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login