Feyenoordinbeeld

FEYENOORD KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL IN KLASSIEKER

on

Feyenoord heeft een gelijkspel uit het vuur gesleept in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Nadat de ploeg vroeg in de tweede helft op achterstand kwam, knokte Feyenoord zich terug in de wedstrijd via Dirk Kuyt: 1-1. Het gat met de Amsterdammers op de ranglijst blijft daardoor vijf punten. Eljero Elia maakte als invaller zijn rentree na een schouderblessure.

.

Het was tegen alle verhoudingen in dat Ajax tien minuten na rust op voorsprong kwam. De Amsterdammers, tot dan toe nauwelijks gevaarlijk, ontsnapten via Kasper Dolberg, die Jan-Arie van der Heijden uitkapte en keeper Brad Jones met een stiftje passeerde. Het hardwerkende Feyenoord kreeg daarmee de rekening gepresenteerd voor een eerste helft waarin de ploeg sterk speelde, maar weigerde zichzelf te belonen met een doelpunt.

.

Op de wijze waarop Feyenoord tot de tegentreffer het vooraf opgestelde tactische plan van Van Bronckhorst uitvoerde, viel vrijwel niets aan te merken. Achterin hield de ploeg de ruimtes klein waardoor Ajax nauwelijks mogelijkheden kreeg, op basis van vechtlust werd een ruime meerderheid van de persoonlijke duels gewonnen en vooral vanuit de tegenaanval creëerde de ploeg een handvol goede kansen. Het enige waar het tot de rust aan ontbrak, was een doelpunt.

.

Bilal Basaçikoglu kreeg daar na ruim tien minuten voetbal de beste kans toe, toen hij Daley Sinkgraven de bal ontfutselde en vrij op doelman Andre Onana af mocht. De aanvaller leek oog in oog met de keeper te twijfelen bij zoveel plotselinge tijd en ruimte en zag daardoor zijn passeeractie mislukken.

.

Ook in het vervolg van de eerste helft was er maar één ploeg die aanspraak maakte op de openingstreffer, zo zagen de bijna vijftigduizend supporters in de tot de nok toe gevulde Kuip. Telkens weer ging het alleen in de eindfase mis. Dirk Kuyt schoot uit kansrijke positie over, Eric Botteghin kreeg na een slim uitgespeelde vrije trap de bal niet tussen de palen en op slag van rust zag Jens Toornstra een laag schot net voorlangs rollen.

.

Het goede nieuws was dat Feyenoord na de tegentreffer nog voldoende tijd had om de achterstand te repareren. Van Bronckhorst bracht om die reden met Elia, Steven Berghuis en tot slot Michiel Kramer drie nieuwe aanvallers in het veld, terwijl Ajax juist steeds nadrukkelijker achterover begon te leunen.

.

Hoewel de ruimtes op het veld zo steeds kleiner werden, kreeg Feyenoord uiteindelijk loon naar werken via Kuyt. De aanvoerder kwam vijf minuten voor tijd op aangeven van Elia voor zijn man en kopte de bal via de binnenkant van de paal achter Onana.

.

Gesteund door het legioen ging Feyenoord hartstochtelijk op jacht naar het winnende doelpunt, al kwam in de slotfase de grootste kans op naam van de bezoekers. Doordat Kongolo tijdig ingreep bij een nieuwe uitbraak van Dolberg, bleef de gelijke stand op het scorebord en weet Feyenoord dat het gat met de nummer twee op de ranglijst vijf punten blijft. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login