Feyenoordinbeeld

FEYENOORD KNOKT ZICH NAAR DRIEPUNTER IN KERKRADE

on

Feyenoord heeft een moeizame middag in Kerkrade afgesloten met drie punten. Dankzij doelpunten van Dirk Kuyt en Eljero Elia in de laatste twintig minuten boekte Feyenoord een belangrijke overwinning bij de hervatting van de competitie.
.
Giovanni van Bronckhorst voorspelde kort voor de aftrap dat Feyenoord geen makkelijke middag tegemoet zou gaan tegen Roda JC, dat zich ongetwijfeld diep zou ingraven en weinig ruimte weg zou geven. Bovendien zal de trainer ook de statistiek voorbij hebben zien komen dat Feyenoord van de afgelopen 22 Eredivisieduels in januari er slechts drie wist te winnen.

.

Het was een weinig hoopgevende statistiek bij de hervatting van de competitie, al kende Feyenoord ook het recept om een misstap aan het begin van de tweede seizoenshelft te voorkomen. Daarvoor moest op het kunstgras in Kerkrade het tempo opgevoerd te worden, met veel beweging in de ploeg.

.

Dat bleek in praktijk alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Feyenoord maakte aan de bal te vaak de verkeerde keuzes, waardoor het ploeg tot de rust moeite had om de aanvallers in stelling te breng. Het was alleen in de omschakeling dat Feyenoord een enkele keer gevaarlijk wist te worden, bijvoorbeeld via een schot voorlangs van Steven Berghuis.

.

Zo kon het gebeuren dat Roda JC op slag van rust de grootste kans van de eerste helft kreeg via aanvoerder Tom van Hyfte. Hij knal de bal vlak voor het rustsignaal van dichtbij op de lat.

.

Daarmee kreeg Feyenoord een serieuze waarschuwing van de thuisploeg met het oog op de tweede helft, maar desondanks bleef het spel van het elftal van Van Bronckhorst ook na rust moeizaam. Tegelijkertijd was er weinig aan te merken op de werklust van de ploeg, die besefte dat het resultaat heilig was in de eerste wedstrijd na de winterstop.

.

In dat opzicht was het wachten op een bal die een keer goed viel. Dat gebeurde twintig minuten voor tijd bij een voorzet van Berghuis, die via een verdediger van Roda JC bij Kuyt terecht kwam. De aanvoerder aarzelde niet en joeg de bal op de rand van buitenspel in de bovenhoek.

.

Daarmee gaf hij zijn ploeg wat lucht en tegelijkertijd het vertrouwen om in het laatste deel van de wedstrijd het tempo alsnog op te voeren. De genadeklap werd uiteindelijk kort voor tijd uitgedeeld door Eljero Elia. Op aangeven van Nicolai Jørgensen schoof hij de bal langs keeper Benjamin van Leer. 

.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login