Nieuws

Feyenoord kent dramatische reeks na winterstop

on

Feyenoord roept voor het derde jaar op een rij dat de landstitel een reëel doel is. Maar voor de Rotterdammers is de tijd van ‘geen woorden, maar daden’ aangebroken. Als eerste moet er worden afgerekend met het feit dat de ploeg er zelden staat als de competitie in januari zijn herstart beleeft.

Alsof de tijd heeft stil gestaan. Voor de derde keer in evenzoveel jaren galmde de stem van Ronald Koeman over het zonnige Marbella Football Center. En de boodschap was ook gisteren weer hetzelfde. ‘Met elkáár druk zetten’, brulde de oefenmeester van Feyenoord gisteren.

Het is duidelijk, Koeman gruwelt van het feit dat zijn elftal de ruimtes op het veld nog te groot laat worden. In de Spaanse zon moet Feyenoord deze week de basis leggen voor een flitsende tweede helft van het seizoen. En om aan te geven dat het dit keer menens is, riepen de spelers de afgelopen dagen in koor dat een machtsgreep aanstaande is. Aanvoerder Graziano Pellè, international Stefan de Vrij en groeibriljant Tonny Vilhena leken geen twijfels te hebben: dit zal het seizoen van Feyenoord worden.

Driemaal scheepsrecht?
Maar diezelfde geluiden klonken tijdens de eerste twee seizoenen onder Koeman, toen halverwege de competitie ook nog volop uitzicht was op de koppositie, ook voortdurend. Uiteindelijk bleek Feyenoord toch steeds een maatje te klein voor de hoofdprijs. Is driemaal dan scheepsrecht?

Feyenoord streek gisteren in elk geval met een positief gevoel neer aan de Spaanse kust. In het vliegtuig verhoogde de gezagvoerder van het toestel de sfeer nog maar eens door de ‘aanstaande landskampioen aan boord van het toestel van Transavia hartelijk welkom te heten’.

Maar Koeman weet dat zijn Feyenoord het niet langer bij glimlachen, hard trainen en gedurfde uitspraken kan houden. De afgelopen twee seizoenen repten de Rotterdammers steevast van een geweldige en geslaagde trainingsweek in Marbella. Om vervolgens bij de eerste testen van het nieuwe jaar (2012, VVV 3-2 en 2013, Ajax 3-0) direct kopje onder te gaan. En wie de recente resultaten van de Rotterdammers bij de eerste ontmoeting na de winterstop nog nauwkeuriger bekijkt, trekt waarschijnlijk wit weg van schrik. In de laatste negen jaar werd slechts eenmaal gewonnen en liefst zeven keer verloren bij de herstart in januari. Cijfers die er toch op duiden dat Feyenoord moeilijk wakker is te krijgen na een korte winterslaap.

Bron: Ad.nl

20140107-112110.jpg

You must be logged in to post a comment Login