Feyenoordinbeeld

‘Feyenoord kan vanaf seizoen ’18-’19 trainen op nieuwe accommodatie’ 

on

Feyenoord krijgt een trainingscomplex dat zich kan meten met accommodaties van andere topclubs in Nederland. Op Varkenoord verrijst een ‘klein-Milanello’ waar de selectie zich tot in de puntjes kan voorbereiden op de wedstrijden. De opening is gepland in 2018.

.

Met de komst van een gloednieuwe accommodatie op het oude terrein van Hillesluis gaat een hartenwens van Feyenoord in vervulling. Nadat het veld bij de Kuip verdween, oefenen de profs op een tijdelijk complex naast de Coen Moulijnweg. Vooral de ritjes van en naar de Kuip zijn een doorn in het oog, de faciliteiten in het oude stadion zijn gedateerd en de ruimte beperkt.

.

Nadat eerder al een intentieverklaring met de gemeente Rotterdam werd getekend, gaan binnenkort de handtekeningen onder een samenwerkingsovereenkomst met de stad. ,,Daarna gaat het hard. Als we een aannemer hebben gevonden, kan nog voor de zomer van 2017 de eerste paal de grond in. En kan de selectie hier aan het begin van het seizoen 2018/2019 trainen”, zegt projectleider Alain Kooiman.

.

In het strak, modern en luchtig vormgegeven pand is alles wat de voetballers nodig hebben samengebracht: kleedkamers, wellness, fitness en een gedeelte waar alles op bewegen is gericht. In een vide is de mogelijkheid om een potje te voetvolleyballen. Daarnaast bevinden zich hier alle medische faciliteiten en een behandelruimte.

.

Op de eerste verdieping komen onder andere de kantoren voor de technisch directeur en de technische staf plus de video- en data-analyse. Hier is ook het restaurant en de spelerslounge.

.

Vlakbij het stadion

Met twee velden voor de deur – eentje exact van het formaat van de grasmat in de Kuip – moet het met de voorbereiding immer snor zitten, stelt Kooiman. ,,De meeste Europese topclubs hebben hun trainingscomplex tientallen kilometers buiten de stad. Feyenoord blijft vlakbij het stadion. Ook uniek.”

.

Rondom het complex komt een twee meter hoge groene haag, waarin een hek is verwerkt. ,,Voor supporters die de training willen volgen, is een speciale toeschouwerszone langs het veld gereserveerd. Feyenoordfans blijven dus welkom op dagen dat er niet besloten wordt getraind.”

.

Bron: Ad.nl

Foto: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login