Nieuws

Feyenoord jaagt driftig op Kramer, Botteghin én Elia

on

De start van de competitie nadert en Feyenoord is nog zoekende. En dus wil technisch directeur Martin van Geel nog snel zaken doen op de transfermarkt. Hij kwam gisteren tot een persoonlijk akkoord met spits Michiel Kramer, terwijl er in Rotterdam ook goede hoop is dat Eric Botteghin en Eljero Elia naar De Kuip komen. Van Geel jaagt deze dagen driftig op het trio.
Michiel Kramer (26)

ADO Den Haag, contract tot juni 2016

Martin van Geel schoof gisteren aan bij Michiel Kramer en had iets uit te leggen. Eerder had de td van Feyenoord immers laten weten dat lang niet iedereen in de Kuip overtuigd was van de kwaliteiten van de topscorer van ADO Den Haag. Maar Kramer vindt alles prima, hij wil dolgraag naar de club waar hij al heel zijn leven fan van is. En dus werd er een persoonlijk akkoord bereikt met de spits, die een lucratieve transfer naar Baniyas SC (Abu Dhabi) zag afketsen.
Nu moet Feyenoord nog wel tot een akkoord komen met ADO. De club probeerde de overbodige Mitchell te Vrede in te zetten bij de deal, maar trainer Henk Fraser heeft de bankzitter van Feyenoord niet hoog op zijn verlanglijst staan. Te Vrede moet sowieso weg uit de Kuip om ruim baan te maken voor Kramer.
En Jan Willem Wigt, de directeur van ADO? Die is het gedraai van Feyenoord een beetje beu. Eerst wel, toen niet en nu weer wel? Toen Kramer bijna naar Abu Dhabi was, zocht Wigt contact met de Kuip. Of ze Kramer toch niet wilden hebben? Nee, was het resolute antwoord. Tot Van Geel zich op 1 augustus weer meldde. En gisteren dus bij Kramer, want Feyenoord wil de lange spits alsnog.
Eric Botteghin (27)

FC Groningen, contract tot juni 2016

Eric Botteghin heeft van Feyenoord al te horen gekregen dat hij voor een prachtig salaris naar Rotterdam kan verhuizen. De in São Paulo opgegroeide verdediger heeft bij FC Groningen luid en duidelijk aangegeven dat hij niets liever wil dan een transfer naar de Kuip. ,,Dit is een geweldige kans voor me,” zegt Botteghin. ,,Ik wil dolgraag deze stap maken.”
Feyenoord verwacht straks iets meer dan twee miljoen euro te moeten neerleggen voor de verdediger, die eind deze maand zijn 28ste verjaardag viert. Maar vooralsnog wenst Hans Nijland, de directeur van FC Groningen, niet mee te werken. Botteghin vertelde de directie van Feyenoord dat hij eerder wel de belofte van de clubleiding had gekregen dat hij mocht vertrekken als een mooie club zich in de Euroborg zou melden.
Feyenoord wacht nu af of Botteghin die transfer in Groningen met woorden kan afdwingen. De Braziliaan is en blijft in elk geval nog altijd de belangrijkste kandidaat om bij de Rotterdammers de concurrentiestrijd aan te gaan met Sven van Beek in de as van de defensie.

Eljero Elia (28)

Werder Bremen, contract tot juni 2016

Eljero Elia ging ooit voor ruim negen miljoen euro van FC Twente naar HSV, vervolgens voor tien miljoen naar Juventus en uiteindelijk voor een kleine zeven miljoen euro naar Werder Bremen. Daar heeft de aanvaller geen toekomst meer: technisch directeur Rouven Schröder liet hem gisteren al met Jong Werder Bremen trainen.

Schröder sprak al met Feyenoord om samen te puzzelen over een transfer van de buitenspeler, die als opvolger van Jean-Paul Boëtius naar de Kuip moet verhuizen. De Duitse Sportdirektor wil er financieel nog iets aan overhouden.

Feyenoord deed Elia zelf al een aantrekkelijke financiële aanbieding, waarmee de speler met eventuele bonussen in de richting van een miljoen euro salaris gaat. Van Geel schetste het plaatje dat hij eerder Graziano Pellè voorlegde: vlammen in de eredivisie en dan met de borst vooruit terugkeren naar een veel grotere competitie. Om Elia helemaal over te halen overweegt de club hem een deel van de transfersom te geven als hij daadwerkelijk straks weer een stap zet.

De speler zelf leek eerst nog te twijfelen, maar wil nu toch naar de Kuip, waar hij zich misschien nog in de kijker kan spelen voor het EK van 2016 in Frankrijk. De vraag is wel: puzzelen Van Geel en Schröder de juiste constructie bij elkaar, waardoor Bremen eindelijk af is van de buitenspeler en Feyenoord voor een betaalbare prijs zo’n aanvaller binnenhengelt?
Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login