Nieuws

FEYENOORD IN THRILLER VOORBIJ HEERENVEEN

on

Feyenoord heeft woensdagavond op karakter de kwartfinales van het toernooi om de KNVB beker bereikt. De ploeg van trainer Ronald Koeman stond in het bekergevecht met sc Heerenveen na negentig minuten op een 2-1 voorsprong, maar zag de thuisploeg in blessuretijd langszij komen. Nadat er in de verlenging niet gescoord was, viel de beslissing na een zinderende strafschoppenserie. Feyenoord trok na liefst twintig strafschoppen aan het langste eind en vertrok zo alsnog met een overwinning uit Friesland.

Heerenveen mocht er bij rust niet over klagen dat de ploeg maar één tegentreffer had hoeven incasseren. Die viel halverwege de eerste helft na een knappe aanval van Feyenoord, die gestalte kreeg toen Pellè vanaf het middenveld Ruben Schaken in stelling bracht. De aanvaller gaf een hoge voorzet, die door Cissé bij de tweede paal werd teruggekopt richting de doorgelopen Pellè. De clubtopscorer, die andermaal een zeer sterke wedstrijd speelde, schoot de bal vervolgens verwoestend hard ineens uit de lucht achter doelman Kristoffer Nordfeldt.

Tegen die tijd waren de meegereisde supporters van Feyenoord, die vrijwel de hele wedstrijd luidkeels te horen waren in het ijskoude Abe Lenstra stadion, al opgesprongen bij twee eerdere kansen die al bijna geteld waren als doelpunt. Vroeg in de wedstrijd was het keeper Nordfeldt die Pellè van het scoren hield, nadat de spits knap was weggedraaid bij zijn directe tegenstander. Een kwartier later leek Jordy Clasie de bal van dichtbij binnen te glijden na een schot voorlangs van Lex Immers, maar de poging van de middenvelder werd net voor de doellijn alsnog gered.

Terwijl de ploeg van Marco van Basten – afgezien van de openingsfase waarin zowel Alfred Finnbogason als Marten de Roon keeper Erwin Mulder op de proef stelden – nauwelijks nog gevaarlijk was geweest, zorgde één moment van onoplettendheid in de defensie van Feyenoord tien minuten na rust voor de gelijkmaker. Die treffer viel nadat Pellè de bal uit een hoekschop van de Friezen had weggekopt, maar daarmee Jeffrey Gouweleeuw bij de tweede paal in balbezit bracht. De vrijstaande verdediger twijfelde niet en schoot de bal in de verre hoek: 1-1.

Feyenoord liet zich niet van de wijs brengen door de plotselinge gelijkmaker, want de ploeg trok net zoals in de eerste helft ook na rust langzaam maar zeker het initiatief naar zich toe. De beloning volgde halverwege de tweede helft, toen Immers zijn ploeg opnieuw op voorsprong bracht. De middenvelder, die ook in de eerdere bekerwedstrijden tegen N.E.C. en Xerxex/DZB al trefzeker was, kwam na een hoekschop van Vormer voor zijn man en kopte van dichtbij raak.

Daarmee leek de buit binnen voor Feyenoord, alleen had de ploeg buiten een opleving van Heerenveen in de slotfase van de wedstrijd gerekend. De Friezen deelden kort voor tijd al een waarschuwing uit toen Filip Djuricic uit een hoekschop op de lat kopte. Drie minuten later, toen de blessuretijd inmiddels liep, maakte de Servische middenvelder alsnog de gelijkmaker. Na een vrije trap die op de lat uiteen spatte was hij als eerste bij de bal en kon makkelijk binnen tikken.

Omdat vervolgens in de verlenging niet gescoord werd, moest een strafschoppenserie de beslissing brengen. Zelfs in die reeks bleef het spannend tot het laatste moment. Nadat beide ploegen in de serie van vijf twee keer hadden gemist, viel de beslissing pas na de twintigste strafschop. Uitgerekend Daryl Janmaat, die tot vorig seizoen voor Heerenveen speelde, schoot uiteindelijk de beslissende bal binnen.

Sc Heerenveen – Feyenoord 2-2
Scoreverloop:
23’ 0-1 Pellè
55’ 1-1 Gouweleeuw
66’ 1-2 Immers
90 + 1’ 2-2 Djuricic

Scheidsrechter: Nijhuis

Geel: Mathijsen, De Vrij (Feyenoord), Kums, Kruiswijk (sc Heerenveen)

Opstellingen:
Sc Heerenveen: Nordfeldt; Kum, Zomer (64’ Otigba), Gouweleeuw (85’ De Ridder), Kruiswijk; De Roon, Kums, Marecek; Van la Parra, Finnbogason en Djuricic.
Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie (86’ Vilhena), Immers, Vormer; Schaken (80’ Boëtius), Pellè en Cissé (100’ Verhoek).

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login