Feyenoordinbeeld

Feyenoord in spanning over uitspraak CAS

on

Bij Feyenoord wordt vol spanning uitgekeken naar de uitspraak van het international sporttribunaal (CAS), dat zich moet uitspreken over de UEFA-straf voor de Rotterdammers.

.

De Rotterdamse club ging eerder in beroep tegen de straf van de UEFA, waarbij de Europese voetbalbond oordeelde dat het gooien van plastic bananen op het veld in de thuiswedstrijd tegen AS Roma racistisch gedrag van het thuispubliek was.

.

Een vreemde zaak omdat in De Kuip het gooien van opblaasbananen al veel langer op ludieke manier gebeurde. Als sanctie werd een Europese thuiswedstrijd zonder publiek opgelegd. Feyenoord tekende protest aan en legde de zaak voor aan de arbitragecommissie van het CAS. 

.

Al twee keer werd de aangekondigde uitspraakdatum verschoven, waardoor Feyenoord nu langzaam maar zeker problemen krijgt met de kaartverkoop en organisatie van de wedstrijd in de poulefase van de Europa League.

.

Seizoenkaarthouders hebben doorgaans recht op eerste aankoop bij Europese wedstrijden, aangezien de club niet weet of er publiek mag komen, is die toezegging bijvoorbeeld al vervallen.  

.

De loting voor de groepsfase, waar Feyenoord als bekerwinnaar automatisch voor is geplaatst, moet nog plaatsvinden. De eerste wedstrijd staat op 15 september op de rol. 

.

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login