FEYENOORD IN SLOTFASE ONDERUIT IN VENLO

Feyenoord is er niet in geslaagd een goed vervolg te geven aan de midweekse bekerzege op PSV. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst beet zich zondagmiddag stuk op VVV-Venlo, dat kort voor tijd scoorde uit een strafschop: 1-0.

Van Bronckhorst gaf in Venlo het vertrouwen aan dezelfde elf spelers die woensdag PSV versloegen in het bekertoernooi en hoopte daarbij op dezelfde gretigheid als in dat bekerduel. Op dat vlak viel er weinig aan te merken op Feyenoord, dat vanaf het begin de strijd aanging en op zoek ging naar een goal. Het viel echter niet mee om een gaatje te vinden in de hechte defensie van VVV, dat zich vaak met elf spelers terugtrok op eigen helft.

De grootste kans op de openingstreffer ontstond voor rust dan ook vanuit een afstandsknal van Karim El Ahmadi, die kort voor rust de VVV-doelman Lars Unnerstall tot een redding dwong. Eerder kwam ook Steven Berghuis in de buurt van een treffer, met twee pogingen die net naast het Venlose doel verdwenen.

Het taaie VVV beperkte zich echter niet allen maar tot verdedigen en kwam er ook enkele keren gevaarlijk uit. Brad Jones hoefde zich echter niet bovenmatig in te spannen om pogingen van Lennart Thy en Clint Leemans uit zijn doel te houden. De doelman schrok wellicht nog het meest toen een verdedigende actie van Karim El Ahmadi bijna leidde tot een treffer.

Ook na rust had Feyenoord het niet gemakkelijk op het kunstgras in Stadion De Koel. Schoten van Berghuis, Jens Toornstra, Nicolai Jørgensen en El Ahmadi zorgden wel voor gevaar, maar een echte honderdprocentkans bleef uit. Dat ook de thuisploeg zich niet beperkte tot verdedigen, bleek twintig minuten voor tijd uit twee grote kansen voor Vito van Crooy, die eerst hoog over schoot en vervolgens Jones uitstekend zag redden.

Gesteund door de 550 supporters in het uitvak zette Feyenoord in het laatste kwartier aan voor een slotoffensief om zo alsnog drie belangrijke punten over te houden aan het bezoek aan Limburg. Dat deed de ploeg vanaf de 82ste minuut met Robin van Persie in plaats van Jørgensen, waar Jean-Paul Boetius eerder al Sam Larsson had vervangen.

In de jacht op een goal viel er achterin echter ruimte, waarvan VVV kort voor tijd van profiteerde. Romeo Castelen werd op weg naar Jones neergelegd door Renato Tapia, waarna Clint Leemans mocht aanleggen vanaf de strafschopstip en voor 1-0 zorgde. Daarmee verloor Feyenoord kostbare punten, ook omdat nummer drie AZ gelijkspeelde tegen Roda JC Kerkrade.