Feyenoordinbeeld

Feyenoord in gesprek met diverse clubs over Atlantic League

on

Feyenoord bevestigt de oriënterende gesprekken met diverse clubs die interesse hebben in de Atlantic League. ,,We zitten aan tafel”, zegt een woordvoerder. ,,Dat zegt niets over de haalbaarheid of over onze deelname. We willen weten wat er speelt en bekijken of het iets voor Feyenoord zou kunnen zijn.”

.

De Rotterdammers geven toe dat bezorgdheid over de ontwikkelingen met de grote voetballanden in de Champions League een oorzaak van de gesprekken zijn. ,,De vraag is wat er straks overblijft voor de minder rijke voetballanden. We praten overigens wel over een initiatief wat op zijn vroegst 2021 gestart kan worden. Als het van de grond komt en als wij willen aansluiten. Maar het is goed dat wij nu meepraten en kijken wat er mogelijk is.”

.

Eerder vandaag kwam via de Deense krant Berlingske Tidende naar buiten dat zeker negen clubs uit Europa, waaronder Ajax, Feyenoord en PSV, gesprekken zouden voeren over een zogenaamde Atlantic League.

.

De gesprekken over een eigen, Noord-Atlantische competitie zijn volgens FC Kopenhagen-directeur Anders Hørsholt al maanden gaande. Volgens Hørsholt zitten ook topclubs uit België, Schotland, Zweden en Noorwegen aan tafel. Het gaat om Ajax, PSV, Feyenoord, Anderlecht, Club Brugge, Celtic (Schotland), FC Kopenhagen, Malmö FF (Zweden) en Rosenborg (Noorwegen). Ook Rangers uit Glasgow en Bröndby uit Denemarken worden genoemd als clubs, maar vertegenwoordigers van die clubs nemen (nog) niet deel aan het overleg.

.

De competitie komt voor uit de plannen van de UEFA om de Europese toplanden Engeland, Spanje, Italië en Duitsland vier Champions League-tickets per land toe te kennen. Dat zou funest zijn voor de kleinere voetballanden. Ook in enkele Balkanlanden, waaronder Servië, Albanië en Griekenland, zouden plannen zijn voor een eigen competitie.

.

Bron: Ad.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login