Nieuws

Feyenoord in financieel zwaar weer: spelersgroep niet eens over loonoffer

on

Volgens Rijnmond heeft Feyenoord aan de spelers van de selectie medegedeeld dat het loonoffer, dat de afgelopen zomer door de coronacrisis was opgelegd, wordt doorgetrokken tot het einde van het seizoen. Dat betekent dat de spelersgroep nog meer wordt gekort op het salaris. Feyenoord benadrukt dat het een ‘economische noodzaak is’.

De Rotterdammers hadden begroot dat er tot de winterstop zonder publiek gespeeld zou worden. Maar nu er nog steeds geen supporters in De Kuip welkom zijn en het ernaar uitziet dat dit niet meer gaat gebeuren, dreigt Feyenoord financieel zwaar getroffen te worden. Daarom is deze beslissing gemaakt. Het vorige loonoffer duurde tot 31 december 2020, maar nu wil Feyenoord dit verlengen tot het einde van dit eredivisieseizoen.

Volgens de regionale omroep moeten ook de directie en kantoorleden nu een loonoffer brengen. Naar verwachting gaat Feyenoord ook aan supporters vragen om hun geld van de seizoenskaarten niet terug te vragen.

De directie van Feyenoord deed deze mededeling vrijdag aan de spelersgroep op het trainingscomplex 1908. Mark Koevermans (algemeen directeur), Frank Arnesen (technisch directeur) en Pieter Smorenburg (commercieel directeur) brachten deze boodschap over.

Het loonoffer is bij een groot gedeelte van de spelersgroep in het verkeerde keelgat geschoten. Er heerst nu verdeeldheid in de spelersgroep van Feyenoord, want niet elke speler is het eens met deze beslissing en wil niet weer salaris inleveren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply