Nieuws

Feyenoord in de leer bij FC Barcelona

on

Giovanni van Bronckhorst en Ronald Koeman hebben er voor gezorgd dat Feyenoord met zijn jeugdcoaches exclusief toegang heeft gekregen tot de trainingsmethodiek en de geheimen van de jeugdopleiding van FC Barcelona, meldt De Telegraaf.

Onder leiding van Stanley Brard wordt er een vierdaags bezoek gebracht aan de Europese topclub, onder anderen Jean-Paul van Gastel, Roy Makaay en Gaston Taument zijn er bij in Spanje. Andoni Zubizarreta, voormalig doelman van het Dream Team en nu technisch eindverantwoordelijk bij Barcelona, heeft kennis en ervaring uitgewisseld met de Rotterdammers.

De Spaanse grootmacht, die zelf deze maand de prijs kreeg voor beste jeugdopleiding van Europa, wist dat Feyenoord al drie jaar op rij de Rinus Michels Award (beste jeugdopleiding in Nederland, red.) heeft gewonnen. Daarnaast is ook bekend dat er een goede doorstroom is van talenten richting de hoofdmacht.

“Dit is een verrijking”, zegt Brard. “Barcelona heeft zich opengesteld. We wisselen kennis uit en er zijn presentaties geweest. Men heeft onthuld hoe de filosofie van de jeugdopleiding in de praktijk wordt gebracht en we hebben de methodiek van trainingen kunnen bekijken. Zowel Feyenoord als Barcelona wil toptalenten opleiden. Dat lukt ons allebei.”

Een ander deel van de Feyenoord Academy bracht tegelijkertijd een bezoek aan Tottenham Hotspur, waar afgelopen maand het nieuwste trainingscomplex van Europa in gebruik is genomen. Het kostenplaatje voor de Engelse ploeg bedroeg 35 miljoen euro.

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login