Nieuws

Feyenoord in beroep tegen schorsing Kramer

on

Feyenoord gaat in beroep tegen de straf die de tuchtcommissie van de KNVB spits Michiel Kramer heeft opgelegd. De aanvaller kreeg een schorsing van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk aan zijn broek, voor een slaande beweging richting De Graafschap-speler Ted van de Pavert.
De KNVB handhaafde met die straf het schikkingsvoorstel dat de bond eerder al had gedaan, maar waar Feyenoord niet mee akkoord was gegaan. Donderdagavond trachtte Feyenoord bij monde van jurist Joris van Benthem de tuchtcommissie tevergeefs op andere gedachten te brengen. Mocht het beroep nu ook onsuccesvol blijken, dan mist Kramer door de schorsing de wedstrijden tegen Heerenveen, AZ en Ajax (beker).
Volgens huisjurist Joris van Benthem van Feyenoord is de straf buiten proporties. Tijdens de eerdere hoorzitting in Zeist maakte Van Benthem twee bezwaren kenbaar. Volgens hem floot scheidsrechter Danny Makkelie direct na de actie van Kramer wegens duwen en trekken in een opstootje, waardoor de gehele situatie al is beoordeeld en schorsing dus niet mogelijk is. “Wij vinden formeel dat deze zaak niet behandeld kan worden,” aldus Van Benthem.
Daarnaast was Van Benthem van mening dat Kramer niet heeft geslagen. Volgens hem is er sprake van een duw. “We zitten hier alleen omdat het in het gezicht was. Daardoor wordt het ineens slaan,” vervolgde de huisjurist in Zeist, die aangaf dat de kans dat Kramer met zijn actie Van de Pavert had kunnen verwonden ‘nul’ is. “Je moet wel hele lange Efteling-nagels hebben wil je iemand op die manier blesseren. Gezien de ernst van de overtreding is de straf wel heel erg disproportioneel.”
De aanklager was een andere mening toegedaan: “Hij is te ver gegaan. Hij heeft gewoon geslagen en daar hoort een straf bij. Ik vind mijn voorstel alleszins redelijk.”
Bron: Rijnmond.nl

  

You must be logged in to post a comment Login