Nieuws

Feyenoord in 2021: “Definitief besluit over Feyenoord City, zoektocht naar investeerders en een organisatiewijziging”

on

2020 was een moeilijk en uitdagend jaar. Voor iedereen. Bij Feyenoord geldt dat helemaal. Want nog los van de coronacrisis liggen er met het nieuwe stadion in Feyenoord City en de zoektocht naar investeerders nog twee taaie dossiers op tafel. En net als corona werpen die dossiers hun schaduw alvast vooruit voor 2021. Opnieuw een roerig jaar. Een lang gesprek tussen Rijnmond.nl met algemeen directeur Mark Koevermans. “Het was een bizar jaar.”

“Bij een begroting met Europa League voetbal hadden wij normaal gesproken qua omzet 70 miljoen gedraaid. Dat is nu uiteindelijk op 58 miljoen uitgekomen,” vertelt Koevermans. “We hebben kunnen besparen omdat alle medewerkers een offer hebben gebracht. Petje af daarvoor.

“In het slechtste scenario, een heel seizoen zonder publiek spelen, dan kost ons dat 10 miljoen aan extra omzetverlies. Een hele harde klap voor ons. Hoe we dat oplossen zonder gedwongen te verkopen? In de winter is dat sowieso nog niet aan de orde, omdat we niet zeker weten dat het zonder publiek blijft. We krijgen nog uitstel van belasting en de NOW-regeling.

Dit was al een bewogen jaar voor Feyenoord, in 2021 staat er ook veel te gebeuren. Een definitief besluit over Feyenoord City, het vervolg van de zoektocht naar investeerders en een organisatiewijziging. Het Engelse bedrijf Sporsology helpt Feyenoord bij dat laatste.

“Wij willen heel graag dat het eerste elftal en de jeugdacademy dichter op elkaar komen te zitten. Van onder 7 tot en met het eerste elftal willen wij dezelfde voetbalvisie, dezelfde oefeningen en medische begeleiding. Alle pijlers onder dezelfde verantwoordelijken, zodat er niet meer verschillend gewerkt wordt.”

Lees HIER het gehele interview of kijk op onderstaande link

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply