Nieuws

Feyenoord huurt Oguzhan Özyakup

on

Feyenoord heeft overeenstemming bereikt met Besiktas over de huur van Oguzhan Özyakup. De in Nederland geboren Özyakup (27) wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. De 43-voudig Turks international is vanochtend gekeurd en sluit per direct aan bij de selectie van trainer Dick Advocaat.

Oguzhan Özyakup speelde in de jeugdopleiding van AZ Alkmaar, tot hij op zijn vijftiende de overstap maakte naar Arsenal. De Premier League-club bood hem in de zomer van 2009 na één seizoen zijn eerste profcontract aan. In de zomer van 2012 volgde zijn overstap naar Besiktas, de club waarvoor hij tot nu toe 268 wedstrijden speelde. Hij kwam in 2014 ook voor die club in actie tegen Feyenoord, in de voorronde van de Champions League.

Technisch directeur Frank Arnesen ziet in Özyakup – die gaat spelen met rugnummer 18 – de gewenste versterking voor de ploeg van Advocaat: ‘Met het vertrek van enkele spelers was het zeer wenselijk om te beschikken over een extra speler die direct inzetbaar is op het middenveld. Met Oguzhan halen we natuurlijk enorm veel ervaring binnen. Normaal gesproken zou iemand als hij niet haalbaar zijn voor Feyenoord, maar hij wilde heel graag voor de rest van het seizoen naar ons komen. Door creatief te zijn en met dank ook aan Besiktas, komt hij ons nu versterken en zijn we in elk geval voor wat betreft het halen van nieuwe spelers klaar deze window.’

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login