Nieuws

Feyenoord houdt situatie Oekraïne goed in de gaten

on

Feyenoord houdt naar aanleiding van de uitkomst van de loting voor de laatste voorronde van de Europa League de ontwikkelingen in Oekraïne goed in de gaten. De club, die vanmiddag werd gekoppeld aan het in het oosten van de republiek gevestigde FC Zorya Luhansk, heeft nauw contact met onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, de tegenstander, de KNVB en de UEFA over de situatie in de Oekraïne.

De kans dat bij FC Zorya Luhansk zelf wordt gespeeld lijkt op voorhand nihil, gezien de oorlogssituatie in het gebied rond Luhansk. De voorgaande kwalificatiewedstrijden in deze jaargang van de Europa League, tegen Molde (Noorwegen) en daarvoor Laç uit Albanië, werkte Zorya Luhansk noodgedwongen dan ook al af in Kiev. ‘We monitoren de situatie van dag tot dag, want de situatie van gisteren is niet die van vandaag en zegt al helemaal niets over hoe het er over ruim twee weken zal zijn’, aldus algemeen directeur Eric Gudde.

Feyenoord-trainer Fred Rutten gaf direct na de loting aan vertrouwen te hebben dat de club de zaken op de voet zal volgen en zich er net als de spelers niet mee bezig te houden. ‘Het is echt zo dat wij als selectie en staf ons volledig moeten focussen op de wedstrijd van aanstaande zondag tegen ADO Den Haag.’

Bron: Feyenoord.nl

IMG_6743.PNG

You must be logged in to post a comment Login