Nieuws

Feyenoord: ‘Hoe groot de impact is, is nog niet in te schatten’

on

De maatregelen om de uitbraak van het coronavirus een halt toe te roepen raken ook onze regionale profclubs. Zij houden rekening met financiële gevolgen van het uitstellen en mogelijk stopzetten van de competities. Er wordt al onderzocht of de clubs recht hebben op een ww-uitkering voor hun spelers, die nu tijdelijk geen werk hebben.

Vooral het scenario waarbij de eredivisie en eerste divisie uiteindelijk niet uitgespeeld kan worden en alle resultaten van dit seizoen geschrapt worden, kan negatieve gevolgen hebben voor de clubs. Rijnmond maakte een rondje langs de Rotterdamse profclubs om, in deze onzekere tijden, uit te zoeken wat de mogelijke consequenties zijn. 

Feyenoord: nog niet in te schatten hoe groot de impact is

Al tijdens het afgelopen weekend nam Feyenoord de noodzakelijke maatregelen om allereerst haar personeel veilig en gezond te houden. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste voor iedereen in onze maatschappij.

De directie van Feyenoord is bezig om alle scenario’s op een rij te zetten. Als er geen EK voetbal is in juni – en dat is de verwachting – is er mogelijk nog gelegenheid om het seizoen uit te spelen. Al dan niet zonder publiek en zonder play-offs. Maar in De Kuip achten ze de kans ook reëel dat er een streep gaat door dit seizoen.

“Hoe groot de impact is, is nog niet in te schatten,” is nu de boodschap. Zoals er voor de gehele (voetbal-)wereld op dit moment veel onduidelijk en onzeker is. Het is ook de vraag wie er een nieuwe seizoenskaart koopt voor het seizoen 2020/2021. En spelers hebben contracten en worden doorbetaald, terwijl de inkomsten wegvallen. Mogelijk zal ook Feyenoord aankloppen bij de instanties voor een vergoeding.

Spelers hebben wel een schema meegekregen om qua thuistraining toch fit te blijven. Dat geldt ook voor de jeugdspelers bij de Feyenoord Academy.

Als de competitie wel voor eind juni afgerond kan worden, zijn de problemen gering. Na de 30e juni loopt van de nodige spelers het contract af en wordt het voor veel clubs lastig om het seizoen nog uit te spelen.

Feyenoord heeft financiële reserves en laat weten dat het wel wat tegenvallende inkomsten kan opvangen. Alle clubs hebben in deze dagen nauw overleg met elkaar en dat leidt ook tot mooie dingen: “We zitten allemaal in dezelfde situatie en moeten ook zorgen dat kleinere clubs niet failliet gaan.”

Sectoren als de horeca en luchtvaart krijgen financiële steun. Hulp vanuit de UEFA, KNVB en Nederlandse regering biedt wellicht een oplossing voor clubs die het toch al niet breed hebben.

Bron: Rijnmond.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login