Nieuws

‘Feyenoord heeft interesse in externe investeerders’

on

Vrijwel alle clubs in het betaald voetbal hebben interesse in zogenaamde ’third party ownerships’. Naast FC Twente en PSV zou ook Feyenoord daar serieuze belangstelling voor hebben.

Dat zegt Roberto Branco Martins, directeur van spelersmakelaar-belangenbehartiger Pro Agent tegenover BNR. “We hebben een hele historie met investeringen in het voetbal, met zogenaamde suikerooms en supersponsors die ook een deel aan de clubs geven voor de aankoop van spelers”, zegt Branco Martins, die verder aangeeft dat ook clubs ‘uit het zuiden van het land’ mikken op externe investeerders.

Clubs lijken concreet geïnteresseerd in de mogelijkheden van externe investeerders, maar onduidelijk is vaak welke constructies zijn toegestaan. Officieel mogen de investeerders geen invloed uitoefenen op het beleid van de club. “De UEFA is daar strikter op dan de FIFA”, vervolgt Branco Martins. “Het mag eigenlijk niet, maar de investeerder kijkt toch wel mee. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat je het onder bepaalde voorwaarden moet toelaten.”

Wel pleit hij voor een keurmerk. “Mensen moeten zekerheid hebben dat ze zaken doen met iemand met een bepaalde kwaliteit. We zijn nu bezig om onze eigen beroepscode te verbeteren en we willen een verplichte beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Klanten kiezen in negen van de tien gevallen voor iemand met kwaliteit en een netwerk in het voetbal”, aldus Branco Martins tegenover BNR.

FC Twente is een goed voorbeeld van een club die gebruikmaakt van externe investeerders. De club ging onlangs in zee met investeringsmaatschappij Doyen, dat de Enschedese club een bedrag van vijf miljoen euro gaf. In ruil daarvoor kreeg Doyen een deel van de transferrechten van een viertal spelers.

Bron: Voetbalprimeur.nl

20140611-182128-66088694.jpg

You must be logged in to post a comment Login