Nieuws

‘Feyenoord heeft interesse in Berghuis’

on

Nu Feyenoord zeker is van deelname aan de Europa League, kijkt de ploeg uiteraard naar directe versterkingen voor komend seizoen. De club klopte aan bij Steven Berghuis, de 24-jarige buitenspeler die bij het Engelse Watford op een zijspoor is geraakt.

.

Trainer Giovanni van Bronckhorst wil vooral aanvallend meer mogelijkheden. Steven Berghuis, die al is gepolst, is een belangrijke optie. De buitenspeler vertrok afgelopen zomer voor 6,5 miljoen van AZ naar Watford, maar in de Premier League komt hij nauwelijks aan spelen toe. Slechts in zes competitiewedstrijden kwam hij in actie, zijn seizoenstotaal staat op een schamele 127 minuten in de hoofdmacht. 

.

Feyenoord zou de speler op huurbasis uit zijn lijden willen verlossen en willen terughalen naar de Eredivisie, zich wel al realiserend dat het forse salaris van de handige buitenspeler weleens een struikelblok zou kunnen vormen.

.

Berghuis wil na maandenlang toekijken graag weer van zich laten horen, ook al omdat bondscoach Danny Blind onlangs in deze krant nog maar eens aangaf dat het ‘doodzonde was dat Berghuis zo weinig speelde’. ,,Een heel moeilijke situatie”, zo omschreef Berghuis de hiërarchische verhoudingen bij Watford onlangs toen AD Sportwereld op bezoek was bij de club in Londen. ,,Op nog zo’n seizoen zit ik niet te wachten, dat heb ik de club al laten weten.”

.

Op eventuele interesse uit Nederland ging de speler, die vorig seizoen bij AZ goed was voor elf competitietreffers, niet in. Maar Feyenoord voelt dat dit het moment is om naar zijn diensten te hengelen, ook al omdat hij niet in het tactische concept van Spaanse trainer Quique Flores past.

.

Berghuis zou met zijn specifieke kwaliteiten een extra wapen kunnen zijn bij Feyenoord, dat door de Europese verplichtingen sowieso met een extra brede selectie aan de competitie wil beginnen. 

.

Bron: Ad.nl

Foto; nu.nl

You must be logged in to post a comment Login