Nieuws

‘Feyenoord heeft clausule in contract Van Persie opgenomen’

on

Feyenoord presenteerde Robin van Persie als een verloren zoon die terugkeerde. Maar lang niet iedereen in De Kuip is enthousiast over de terugkeer van de spits, zo meldt Voetbal International. De interne twijfel komt ook naar voren door een clausule in het contract van de Oranje-international.

“Toch schuilt er in de komst van Van Persie ook een zekere symboliek voor de huidige toestand van Feyenoord, want hoewel het grootste deel binnen de club blij is, wordt zijn terugkeer niet unaniem breed gedragen. Er is een aantal mensen binnen Feyenoord dat zich afvraagt of het verstandig is een speler te halen van 34 jaar die zijn laatste wedstrijd in augustus speelde”, aldus Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van VI.

Ook van buitenaf kreeg Feyenoord negatieve adviezen. “Feyenoords technisch directeur Martin van Geel is gewaarschuwd door personen uit de voetballerij die met Van Persie gewerkt hebben en on the record zijn transfer wel toejuichen, maar buiten het zicht van camera’s de leiding van Feyenoord hebben geadviseerd ‘af te blijven’ van de voormalige stervoetballer.”

“Dick Advocaat, die vorig seizoen nog met Van Persie werkte, zei het wel openlijk: ‘Van Persie is en blijft een geweldige speler, maar niet voor een heel seizoen lang.’ Feyenoord zelf kent die verhalen ook, want de club liet volgens ingewijden niet voor niets in het contract een bepaling opnemen dat beide partijen na een half jaar van elkaar af kunnen, mocht de samenwerking niet leiden tot wat iedereen ervan hoopt.”

Bron: Soccernews.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login