Nieuws

Feyenoord-grasmeester Erwin Beltman verkozen tot Fieldmanager of the Year 2019

on

Op de Vakbeurs Sportaccommodaties is de 43-jarige Erwin Beltman, grasmeester bij Feyenoord, verkozen tot Fieldmanager of the Year 2019. Beltman kreeg de bijbehorende kampioensschaal uit handen van Hein van Iersel, hoofdredacteur van vakblad Fieldmanager. 

Beltman, hoofdverantwoordelijke voor het veldonderhoud in stadion De Kuip en de trainingsaccommodatie van Feyenoord, nam het dit jaar onder andere op tegen vier collega-sportveldbeheerders: Nick Verberk (TOP Sport & Groen), Bertjan Emons (Aannemersbedrijf Van Wijlen), Jaap Verhagen (gemeente Zutphen) en Addy Snoeren (gemeente Oisterwijk). 

Teamwork
In 2016 was Beltman al eens genomineerd als Fieldmanager of the Year, toen greep hij naast de titel. In 2019 is het voor hem wel raak. “Ik wil iedereen bedanken, ik ben vereerd dat ik deze prijs mag winnen”, vertelt Beltman in zijn dankwoord. “Ons grasteam heeft al jaren de prijs voor het beste veld, maar deze titel mocht voor mij niet ontbreken.” De grasmeester benadrukte verder de rol van zijn team in deze prestatie. “We zijn samen dag in dag uit met de velden bezig, weer of geen weer. We zijn er altijd en samen leveren we een mooi product voor Feyenoord en het Nederlands elftal.”

‘Enthousiast en gedreven’
Van de jury kreeg Beltman lovend commentaar. “Erwin is een enthousiaste en zeer gedreven fieldmanager”, aldus het juryrapport. “Hij is een echte teamspeler die zijn medewerkers motiveert, coacht en opleidingen en stages biedt. Om steeds de hoogste speelkwaliteit te leveren volgt hij de nieuwste ontwikkelingen in binnen- en buitenland. Verder ziet hij het als een noodzaak en uitdaging om het natuurgras in de stadions terug te brengen. Erwin heeft echt de drive om het vak van de fieldmanager uit te dragen en te promoten.”

Met Feyenoord won Erwin Beltman al vijf keer op rij de prijs voor het beste veld van de Nederlandse Eredivisie. Aan zijn erelijst voegt hij nu de Fieldmanager of the Year-titel toe. “Deze krijgt een mooi plekje. Ik zal hem mooi gaan vertegenwoordigen dit jaar”, besluit de gelukkige Beltman..

De Fieldmanager of the Year-award wordt mede mogelijk gemaakt door DLF, Toro en Expo-Line. 

Bron: fieldmanager.nl

Foto: fieldmanager.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login