Nieuws

‘Feyenoord gaat snel officieel bod neerleggen voor spits Villalba’

on

Volgens de Argentijnse pers is Feyenoord bezig met Héctor Villalba, spits van San Lorenzo. De negentienjarige aanvaller heeft er twee seizoenen opzitten bij de club uit zijn vaderland en was daarin goed voor 42 wedstrijden (waarvan het merendeel als invaller) en 6 doelpunten. Maandag zou er een formeel bod uitgebracht worden op Villalba.

Feyenoord verkocht deze zomer topscorer Graziano Pellè aan Southampton en heeft voorin nu Mitchell te Vrede over voor de spitspositie. De volksclub uit Rotterdam-Zuid zou zich graag versterken met Bas Dost en die wil zelf ook wel naar De Kuip, maar zijn club VfL Wolfsburg ligt nog dwars. Het weet nog niet zeker of het wel af wil van de ex-aanvaller van Heracles Almelo en sc Heerenveen en bovendien vraagt men een flink transferbedrag.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord lijkt nu te zijn uitgekomen bij de negentienjarige Villalba. Die maakte bijna twee jaar geleden zijn profdebuut bij San Lorenzo en is nog volop in ontwikkeling. Een half jaar geleden zette hij zijn eerste stappen in de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. In negen duels in die competitie scoorde hij eenmaal.

Er wordt gesproken van een transferclausule à 3,5 miljoen peso in zijn contract bij San Lorenzo, dat nog een jaar loopt. Omgerekend van de Argentijnse peso naar de euro zou dat inhouden dat Feyenoord zo’n 320.000 euro op tafel moet leggen om Villalba over te kunnen nemen. Maandag zou de Eredivisionist een formeel bod willen neerleggen.

Bron: voetbalzone.nl

20140725-233725-85045217.jpg

You must be logged in to post a comment Login