Nieuws

Feyenoord FunRun in gevaar door voorstel KNVB

on

De KNVB wil morgen (donderdag 18 april) met alle Eredivisieclubs in overleg treden om de laatste speelrondes van de Eredivisie te verplaatsen.

Speelronde 33 (Fortuna Sittard – Feyenoord zou gaan van zondag 28 april naar zondag 12 mei. Feyenoord – ADO Den Haag (speelronde 34) zou vervolgens verschoven worden van 12 mei naar zondag 19 mei.

De KNVB wil de laatste competitieronde verplaatsen om voetbalclub Ajax extra rust te gunnen omdat zij in de tussenliggende periode de halve finale van de Champions League moeten spelen.

Aangezien op 19 mei de Feyenoord FunRun gepland staat zal deze niet kunnen doorgaan als de KNVB besluit om de laatste speelrondes op te schuiven.

Of de FunRun ook een week opgeschoven kan worden is op dit moment ook zeer onzeker, omdat op 29 mei Marco Borsato in De Kuip zal optreden en men vermoedelijk druk bezig zal zijn om het podium op te bouwen.

Dit brengt meteen het volgende probleem met zich mee:

STEL dat Willem II de strijd om de KNVB Beker zou winnen van Ajax en Feyenoord zou vervolgens er niet in slagen om op de derde plaats in de competitie te eindigen, dan zou het de play-offs om Europees voetbal moeten gaan spelen.

Feyenoord zou in dit geval de finale om de play-offs niet in de eigen Kuip kunnen spelen, vanwege de geplande concertreeks van Marco Borsato.

De play-offs om de strijd om Europees voetbal staan momenteel gepland op

Woensdag 15 mei

Zaterdag 18 mei

Woensdag 22 mei

Zaterdag 25 mei

Wanneer deze data allemaal met een week verschoven zouden worden zit de agenda van De Kuip de eventuele play-off wedstrijden in de weg.

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login